Na Bundeku je obilježen 14. Međunarodni dan zaštite životinja

zaštita životinja

Autor: Tamara Marković, FOTO: Jabuka TV 10/11/2016 14:10

Udruge za zaštitu životinja i vlasnici kućnih ljubimaca obilježili su na Bundeku 14. po redu Međunarodni dan zaštite životinja. Na manifestaciji su javnosti predstavljene i dvije inicijative od iznimnog značaja za zaštitu životinja.

– Ovo je poseban svjetski dan životinja, jer smo odlučili progovoriti u javnosti o našoj inicijativi za izgradnju skloništa za mačke u Dumovcu. Gradit će se na istom terenu, samo naravno odvojeno od onog dijela gdje su psi. A osim ovoga gradnoačelnik je najavio i redarstvo za životinje, a to postoji u nekim razvijenim zemljama zapadne Europe i Amerike – navodi Damir Skok, ravnatelj ustanove Zoološki vrt.

Na važnost brige o kućnim ljubimcima je upozorio i zagrebački gradonačelnik.

– Ali moramo voditi računa mi koji imamo kućne ljubimce da im ne ugrožavamo slobodu. Zato budimo tolerantni jedni prema drugima, budimo obazrivi, volimo svoje kućne ljubimce, uživajmo u tome jer to je sigurno jedan više prijatelj doma. Ali poštujmo i one koji tnemaju kućne ljubimce – istaknuo je Milan Bandić, gradonačelnik Grada Zagreba.

Doprinos ovom danu su dali i policajci pokazivanjem vježbi policijskih pasa građanima. A prisutni Zagrepčani su borbu za prava životinja mogli podržati i donacijama, te kupnjom majica i šalica.