Mrtvacu ukrao Lagunu, pa s njom krao po Dugom Selu

Uhićenje u Ilici

Autor: Irija Čajavec 2/5/2010 12:12

Policijski službenici Odjela općeg kriminaliteta Policijske Uprave Zagreb dovršili su kriminalističko istraživanje nad dvojicom provalnika i lopova.

Dotični su svrgnuli službeni pečat i znak sa kuće preminulog muškarca na Savici te ukrali nakit i ključeve automobila Renaulata Lagune, njemačkih registracijskih oznaka, u razdoblju od 25. travnja do 28. svibnja 2009. godine.

Riječ je o 30-ogodišnjem S.B. koji iza sebe ima 25 kaznenih prekršaja, imovinskih i kaznenih te o 29-ogodišnjaku K.P. koji pak iza sebe ima tri kaznena imovinska prekršaja.

Završeno je i istraživanje nad spomenutim 30-godišnjakom, zbog osnovane sumnje da je s još dvije nepoznate osobe opkrao zaposlenika tvrtke ‘Stridon Promet’ u Dugom Selu.

Do tvrtke se maskiran i nauružan sa još dvoje nepoznatih lopova doveo ukradenim ranije spomenutim Renaulat Lagunom, njemačkih nacionalnih oznaka, 18. svibnja 2009. godine.

Naoružan automatskom puškom prijetio je zaposleniku tvrtke te od njega ukrao torbu s novcem. Nakon toga osumnjičeni su se odvezli do obližnje ulice i zapalili vozilo. Ukupna matrijalna šteta počinjena ovim kaznenim djelom iznosi oko 750 000 kuna.