Ni loše vrijeme ne može pokvariti odličnu atmosferu na Moru knjiga

Gradonačelnik Grada Zagreba Milan Bandić obišao je, sa suradnicima, kulturnu manifestaciju More knjiga, koja se u organizaciji Lumen izdavaštva održava na Zrinjevcu

Foto: www.zagreb.hr

– Jedan putopisac je rekao da na televiziji sve vidite, na radiju sve čujete, a u knjigama sve piše. More knjiga je još jedan u nizu vrhunskih kulturnih događaja koji u ljetno doba krase Zagreb – istaknuo je gradonačelnik Milan Bandić.

Ana-Marija Žužul, glavna organizatorica projekta je naglasila da je cilj manifestacije poticanje ljudi na čitanje.

– Nudimo više od 500 knjiga koje su dostupne za besplatno čitanje. Također, osigurali smo i bogat popratni, kulturni sadržaj koji uključuje premijere filmova i glazbene događaje – dodala je Žužul. 

– Ponuda zagrebačke kulture je doista respektabilna i otvorena rastućem broju turista. Grad Zagreb i naš gradonačelnik godinama su otvoreni za nove ideje, a ova je fantastično prihvaćena i ima svoju budućnost – rekla je Ana Lederer, pročelnica Gradskog ureda za kulturu.

More knjiga je kulturna manifestacija koja se već 4. godinu zaredom održava u Parku Zrinjevac, na više od 300 m2 i to od 30. lipnja do 8. srpnja.