Moj san je igrati Final Four sa Zagrebom

Autor: Valentina Jarnjak Glavaš 12/3/2010 9:51

Mladi rukometaš Zagreba Antonio Kovačević ove je godine po prvi puta u karijeri osjetio što znači igrati vrhunski rukomet, tako je u utakmici protiv Flensburga prvi put u karijeri zaigrao Ligu prvaka i zabio dva pogotka.

Kako Vam je bilo igrati utakmicu Lige prvaka i u toj utakmici zabiti dva pogotka?

– Ovo je bila moja prva utakmica u Ligi prvaka. Zadovoljan sam i zahvalan treneru jer mi je pružio šansu. Pobijedili smo i to je bilo glavno, a zabio sam i dva pogotka pa sam presretan svojim debijem u Ligi prvaka.

Jeste li imali tremu uoči i za vrijeme utakmice?

Pa ne mogu reći da je to bila trema, prije bih rekao da je to bilo pozitivno uzbuđenje. Ipak je to bila velika utakmica, jak protivnik, puna dvorana, sve se poklopilo.

Kako je igrati ispred 15000 ljudi?

Neopisivo. Iako kad igrate utakmicu totalno se isključite i koncentrirani ste samo na utakmicu, ali sami ulazak u Arenu i pogled prema gledalištu unosi vam neku vrstu strahopoštovanja.

Kako Vam je u Zagrebu, kako je igrati s ovakvim igračkim veličinama?

Super mi je ovdje. Ovo je ostvarenje sna sad kad sam zaigrao Ligu prvaka. Momčad je spoj mladosti i iskustva i mnogo nam pomažu mladi igrači i jako sam im zahvalan na tome. Svaki novi dan je novo učenje

Ima li zavisti u momčadi, da Vas netko ne želi upozoriti na greške koje radite?

Svi rade za boljitak momčadi i dosad nije bilo ni zrna zavisti ili ljubomore. Baš nitko u klubu ne želi zlo nikome i konstantno te bodre, posebno suigrači s kojima si konkurent za mjesto u momčadi.

-.-Facebook-.-Kako Vam je igrati hrvatsku ligu nakon Lige prvaka?

Pa nama mladima je 1. HRL odlična za afirmaciju i za igranje. U njoj postajemo bolji i jači, dok za nositelje igre naše momčadi i nije tako lako jer se oni praktički odmaraju cijeli tjedan pa moraju igrati jaku utakmicu, kao što je bila ova protiv Flensburga.

Je li to prednost Zagreba ili nedostatak?

Pa u jednu ruku je prednost, a u drugu nije. Flensburg je imao dvije jake utakmice u prvenstvu prije utakmice s nama i sigurno su bili potrošeni, dok smo mi bili odmorniji. Ali, oni svaki tjedan imaju takve utakmice tako da je njima puno lakše se adaptirati na Ligu prvaka, nego nama.

U odnosu na ostale klubove, kako je igrati u Zagrebu?

Odlično, kad vidite sređenost kluba i kad vidite kako sve u klubu funkcionira morate biti zadovoljni.

Kakvi su Vam suigrači, kakva je momčad Zagreb?

Odlična smo klapa i odlična je ovo momčad.

Ivano Balić?

Kad vidiš njega, onda moraš igrati bolje, a i on te učini boljim igračem. Na treningu daje sve od sebe i uvijek je vođa, a protiv Flensburga je pokazao kakav je igrač kad se dva tri puta poigrao s njihovim igračima. Najbolji igrač ikad.

Nenad Kljajić, o treneru sve najbolje?

Odličan je trener koji preferira obranu i nema niti jednog treninga da se ne spominje obrana, a voli mlade igrače i daje im šansu da igraju.

Koliko daleko Zagreb može otići u Ligi prvaka?

Pa nadam se što dalje. Uprava nam nije stavila nikakav imperativ rezultata i to je dobro, jer igramo opušteno. Ali moja želja je igrati na final fouru i nadam se da ćemo to uspjeti ostvariti

Mladi ste i pred Vama je cijela karijera. Koji su Vaši ciljevi?

Ja sam jedan svoj cilj ispunio protiv Flensburga, a to je igranje Lige prvaka, a kad bih živio u nekoj mašti onda bih želio zaigrati za Barcelonu.