Mladi Vrbovčani prikupljaju stvari za potrebite

Autor:: Đuro Lešić 12/7/2009 20:14

Prikupljanje stvari počinje u subotu, 12. prosinca 2009. u 10 sati, a završava u nedjelju, 13. prosinca 2009. u 14 sati. Stvari će se prikupljati u baraci pored zgrade Udruženja obrtnika Vrbovec, Križevačka 4.

Ovim putem su svi pozvani da donesu one stvari koje im nisu potrebne, a upotrebljive su i ispravne. Od odjeće, obuće, igračaka i tehnike, do namještaja, peći, grijalica i frižidera.

– Dalje je naša zadaća da Vaši darovi nađu put do onih kojima su potrebni. Vama neke stvari stoje po tavanima i podrumima, zaboravljene i nepotrebne, neki bi bili presretni kada bi ih imali. Uljepšajte nekome Božić, darujte one kojima je pomoć potrebna! – stoji u pozivu organizatora.

Projekt reUSE je izrastao iz suradnje sa Zelenom akcijom na projektu re-life, u sklopu kojeg je provedena akcija skupljanja i razdiobe stvari na području Grada Vrbovca i okolice.

Projekt reUSE u prvom redu ima za zadatak pomoći ljudima na marginama društva. Sljedeći zadatak je osvijestiti mlade i one manje mlade, pružiti kvalitetno korištenje slobodnog vremena, poticati bavljenje humanitarnim radom.