Ministar kulture Maloj sceni čestitao 20. rođendan

Mala scena koja ove godine slavi 20 rođendan

Autor:: M. M. 12/7/2009 18:48

– Povodom svečane proslave dvadeset godina Kazališta Mala scena upućujem Vam srdačne čestitke u svoje osobno i u ime Ministarstva kulture – započeo je ministar Biškupić svoju čestitku povodom sutrašnje dvadesete obljetnice tog kazališta.

Nadalje, ministar u čestitci pojašnjava kako su Vitomira Lončar i Ivica Šimić stvorili su svojom izuzetnom stvaralačkom energijom i ustrajnošću istaknuto privatno hrvatsko kazalište za djecu i mlade, u kojem je tijekom dugog niza godina nastalo je preko 80-tak premijera za djecu, mlade i odrasle, koje su do danas osvojile brojne nagrade na najistaknutijim hrvatskim i svjetskim festivalima te privukle izniman broj gledatelja.

– Slijedeći svoju kazališnu misiju, stvarali su hrvatsko profesionalno kazalište za djecu i mlade, otvarali nove puteve umjetničkog stvaralaštva na najvišoj umjetničkoj razini, i u suradnji s najistaknutijim hrvatskim kazališnim umjetnicima promovirali hrvatske autore, ali i najveće svjetske naslove – nadalje stoji u pismu.

Kazalište Mala scena odlikuje najviša razina profesionalnosti i uspješnosti kako na umjetničkom, tako i na poslovnom i organizacijskom planu.  Angažiranost i značajni pomaci u razvoju stvaralaštva za djecu i mlade obuhvaćaju iznimnu svestranost – od pokretanja biblioteke, edukacije, programa gostovanja te suradnje s inozemnim kazalištima i institucijama. Danas je to prepoznatljivo i moderno kazalište za djecu i mlade, čiji uspjesi i nastojanja daju izuzetan doprinos hrvatskom profesionalnom stvaralaštvu za djecu i mlade.

– Upućujem Vam srdačne čestitke u povodu važnog jubileja te želim da  na tragu svog dugogodišnjeg stvaralaštva i dalje nastavite na najbolji način ostvarivati svoje umjetničke vizije – zaključuje ministar Biškupić povodom 20. jubileja ovog poznatog zagrebačkog kazališta.