Milinović telefonski bio na sjednici Skupštine

Autor: 7/13/2010 18:57

Skupština traži od ministra zdravstva Darka Milinovića da povuče odluku o uvođenju Mreže bolnica u vlasništvu Grada Zagreba. Na početku rasprave pročelnik za zdravstvo i branitelje Zvonimir Šostar izvijestio je zastupnike o predloženoj mreži te ispričao genezu događaja. Naveo je kako ih je ministar pozvao na dva sastanka na kojima nije bilo rasprave, već je samo izložen plan ministarstva.

-.-Zvonimira Ivanišević/ Zagrebancija-.-Ministarstvo je odlučilo spojiti sve gradske bolnice u dvije. Šostar je kazao kako oni prihvaćaju spajanje psihijatrijskih bolnica Jankomir i Vrapče, ali ne ostalih.

U samom početku Danira Bilić (HDZ) je zatražila da se rasprava odgodi jer su materijale primili danas jer je točka stavljena po hitnom postupku.

Miran Martinac (SDP), predsjednik Odbora za zdravstvo, kazao je kako će zdravstvena usluga biti lošija zbog ovog spajanja. Dodao je i kako je ovo spajanje protivno zakonu i ustavu.

Pozvali Bandića da Milinovića pozove na nove pregovore

Morana Paliković Gruden (HNS) napala je ministra Milinovića ustvrdivši da je sklon eksperimentima koji na kraju propadnu. Tako je navela odluke koje su kasnije našle na velike otpore u javnosti, poput zakona o zabrani pušenja, dopunsko osiguranje, kupnje cjepiva protiv svinjske gripe i zakona o umjetnoj oplodnji.

-.-Zvonimira Ivanišević/ Zagrebancija-.-Daniru Bilić (HDZ) zanimalo je zašto na raspravu nije pozvan nitko iz ministarstva da obrazloži ovu odluku, ovo pitanje zastupnice HDZ-a su nekoliko puta ponovile iako su svaki puta dobile isti odgovor. Mirando Mrsić (SDP) je kazao kako nema smisla zvati ministra jer je on već Mrežu donio bez konzultacija s njima.

Za vrijeme rasprave zastupnice HDZ-a telefonski su razgovarale s Milinovićem. Kada smo ih pitali jesu li se s njim čule i o čemu su razgovarale, rekle su da su ga samo pitale jesu ga pozvali na sjednicu.

Na kraju su doneseni zaključci u kojima se protive donesenoj Mreži te se traži od ministra da ju povuče. Pozvali su gradonačelnika Milana Bandića da pozove Milinovića na nove pregovore kako bi se dogovorila reforma zdravstva.