Mile Kekin objavljuje: Više ne volim origami!

Mile Kekin

Autor: Bojana Križić 12/10/2009 20:23

Pjevač iz rock benda iz Gajnica, Mile Kekin, jednom je u razgovoru s prijateljima, pokušavši biti inovativan, spomenuo da je pogledao odličan dokumentarac o origamiju. Ni ne sumnjavši u to pokrenuo je origami lavinu i više ne zna kako je zaustaviti.

– Sve je počelo kad mi je djevojka s kojom sam tada bio poklonila knjigu “Origami – umjetnost papira”. Bio sam iskreno dirnut kako je zapamtila onu večer i dokumentarac što mi se bio svidio. Vjerojatno je jadnica pretražila cijeli grad da pronađe bilo kakvu knjigu o origamiju, pomislio sam – no bio je u krivu. Uskoro je i od brata iz Njemačke dobio knjigu ‘Origami- Kunst aus Papir’. – Očito je bio u dosluhu sa Ksenijom. Vjerojatno ju je nazvao iz Njemačke i pitao što me trenutno fura, a ona mu je otkrila moju fascinaciju azijatskom papirologijom. Zahvalio sam mu se od srca te ju spremio na policu kraj njezine – priča nam Mile koji je pomislio da je to kraj origami poklona. No uskoro mu je bio rođendan.

 – Priručnik ‘Origami za početnike’, doista voluminozno izdanje, zatim džepno izdanje knjige ‘Sadako hoće živjeti’, o bolesnoj curici koja vjeruje da će ozdraviti ako napravi tisuću origami ždralova, a vrhunac pak bio je DVD naručen iz Amerike ‘Origami for Dummies’i. Nisam imao pojma da je origami scena u Hrvatskoj tako jaka – piše Mile u svome blogu.

Tako je Mile zbog jedne rečenice ostao zatrpan knjigama i poklonima o origamiju, a kako se bliže božićni praznici, preporučamo vam – pazite što pričate!