Milan Bandić održao predizborno obećanje, krenula izgradnja Tržnice Dubec!

Rano jutros započeli su radovi na izgradnji nove zagrebačke tržnice Dubec, na koju bi se trebali preseliti prodavači sa štandova tržnice Borongaj

Na sjevernom dijelu okretišta Dubec počela je gradnja nove moderne tržnice za koju će Grad Zagreb izdvojiti 6,6 milijuna kuna.

– Ideja je krenula kada smo zbog preuređenja okretišta na Borongaju morali naći zamjensku lokaciju prodavačima kako bi ljudi i dalje mogli raditi svoj posao i tako prehranjivati svoje obitelji – rekao je gradonačelnik Grada Zagreba Milan Bandić.

Građevina će biti izvedena kao samostojeća nadstrešnica u obliku trokuta, podno koje će biti smješten jednokatni objekt s prostorima za upravu, ugostiteljstvo i javne sanitarije. Također, Tržnica Dubec imat će 52 kioska za trgovce.

– Zahvalili bismo se gradonačelniku što njegovo obećanje nije bilo predizborni trik! Ovo je dokaz da se još uvijek vjeruje u nas male obrtnike – poručila je obrtnica Sanja Glasnović, a predsjednik VGČ Gornja Dubrava, Damir Oniško dodao:

– Ovo je izniman projekt za Gornju Dubravu, jer će se Tržnica izgraditi na značajnom čvorištu za našu gradsku četvrt. Ovdje svakodnevno prometuje preko 1.400 prometnih jedinica.

Kako stoji u projektnoj dokumentaciji, središnji se prostor tržnice planira hortikulturno urediti te popločiti.