MILAN BANDIĆ: ‘GRAD ZAGREB NIJE PRED KOLAPSOM’

20. sjednica Gradske skupštine Grada Zagreba održati će se 26. veljače s početkom u 9.00 sati u Staroj gradskoj vijećnici

Gradonačelnik Grada Zagreba, Milan Bandić održao je konferenciju uoči nadolazeće 20. sjednice Gradske skupštine Grada Zagreba.

Prema dopisu Gradskog ureda za financije navodi se kako u gradskom proračunu za 2019. godinu nedostaje 1,4 milijardi kuna za podmirenje troškova i rashoda.

– Grad nije pred kolapsom. Kad kolabira Zagreb, kolabira pola Hrvatske. To zna premjer Plenković i to zna gradonačelnik Bandić. Odgovornost nam je zajednička. Njegova za Hrvatsku, a moja za Zagreb, a Zagreb je po inim stvarima pola Hrvatske, a po gospodarskim preko trećina Hrvatske – istaknuo je Bandić.

Prema tome, svi kapitalni projekti će se realizirati prema planu, bez obzira na nedostatak sredstava.

– Uvijek se za investicije ima – poručio je Bandić.

Uskoro bi se trebao i renovirati SRC Šalata, za čiju obnovu je potrebno oko 300 milijuna kuna.

– Radimo na osnivanju jednog trgovačkog društva specijalne namjene, u koju bi se unijela nekretnina, za početak, nekretnina Šalata. Nama je neprihvatljivo da SRC Šalata bude u ovakvom stanju kakvom je danas – poručila je pročelnica Gradskog ureda za gospodarstvo, energetiku i zaštitu okoliša, Mirka Jozić

Još uvijek nije sigurno hoće li se ova točka naći na sutrašnjoj sjednici Gradske skupštine Grada Zagreba, jer sve ovisi o tome hoće li se gradonačelnik uspjeti dogovoriti s koalicijskim partnerima kako bi imao većinu.