Mia Dimšić na posebnom zadatku za Dan crvenih pandi

U edukativnom kutku mališani će moći naučiti razlike između divovske i crvene pande, a na likovnoj će radionici izrađivati repove crvenih pandi

Press materijal

U Zoološkom će se vrtu grada Zagreba, u subotu 10. studenog, obilježiti Međunarodni dan crvenih pandi. Prigodni program trajat će od 11 do 15 sati.

Posebno uzbudljivo bit će u 12 sati kada će ispred nastambe crvenih pandi Mia Dimšić objaviti ime petomjesečnog mladunčeta crvenih pandi. Putem društvenih mreža građani su dali tristotinjak prijedloga, ocjenjivački sud suzio je izbor, a mlada osječka pjevačica među njima je izabrala ono za koje vjeruje da crvenodlakom mališanu najbolje pristaje. Mladac trenutačno uživa u svojoj prvoj maksimirskoj jeseni.

Iako je riječ o prvom potomku slavnog zagrebačko-dortmundskog para, šestogodišnji Popi i četverogodišnja Ema pokazali su se kao odlični roditelji.

Press materijal

Bucmastog nasljednika drže na oku, no istodobno mu daju dovoljno prostora da uživa u igri te usavršuje trčkaranje i penjanje po razgranatim stablima. Subotnji će program posjetitelje Zoološkog vrta upoznati s njegovom vrstom te razlozima njezine ugroženosti u prirodi.

U edukativnom kutku mališani će moći naučiti razlike između divovske i crvene pande, a na likovnoj će radionici izrađivati repove crvenih pandi.

Zašto bambus dominira jelovnikom crvenih pandi, a gdje ga osim u kuhinji koriste ljudi, djeci gladnoj znanja ispričat će edukatori Vrta. U restoranu Kod morskog lava moći će se utažiti prava glad. Na meniju su specijaliteti azijske kuhinje.

 

Press materijal