MEMORIJALNI TURNIR U ČAST STIPANČIĆU: Dom sportova domaćin je najboljim svjetskim stolnotenisačima

Više od 600 stolnotenisača iz Europe i svijeta sudjeluje na dvodnevnom Međunarodnom stolnoteniskom turniru koji nosi ime jednog od najpoznatijih igrača Antuna Stipančića, "zlatne ljevice" stolnog tenisa

Na 25. po redu Memorijalnom turniru “Antun Tova Stipančić” u Domu sportova, sudjeluju natjecatelji iz 15 zemalja.

– Radi se o svjetskom turniru, koji se održava u sjećanje na jednog od najboljih sportaša svih vremena, Antuna Tovu Stipančića, “zlatnu ljevicu” hrvatskog sporta. Kad su ga vidjeli Kinezi i Japanci, to su bili pokloni do poda, jer oni su najbolje znali tko je Stipančić i njegova ljevica, koja ih je godinama uništavala. Tako da svjetske velesile stolnog tenisa, kao što su Koreja, Japan i Kina nisu imale šanse protiv tog nevjerojatnog čovjeka rođenog za stolni tenis te iznimnog sportskog talenta – izjavio je Zlatko Pospiš, predsjednik Hrvatskog stolnoteniskog saveza.

Tijekom svoje sportske karijere Stipančić je osvojio 27 zlatnih, srebrnih i brončanih medalja na prvenstvima diljem svijeta, što pokazuje važnost stolnog tenisa u našoj metropoli. Međunarodni turnir, na kojem se natjecalo preko 600 stolnotenisača kadeta, juniora i seniora, i ove je godine održan po pokroviteljstvom Grada Zagreba.

– U čast jednom od najgenijalnijih sportaša koje je Hrvatska ikad imala ili će imati. Stipančić je bio “Mozart” u stolnom tenisu, veliki talent i čovjek. Zlatko Čordaš, Antun Stipančić i Dragutin Šurbek osvojili su dvije tačke medalja za Hrvatsku i bivšu zemlju. Europska titula njih trojice svjedoči o Hrvatskoj kako istinskoj sportskoj velesili. Grad Zagreb bio je i ostao kolijevka stolnog tenisa, što su svjedočila tri spomenuta vrhunska sportaša – dodao je zagrebački gradonačelnik Milan Bandić.

Veliki međunarodni stolnoteniski turnir tijekom godina prerastao u jedno od najkvalitetnijih i najorganiziranijih stolnoteniskih natjecanja u ovom dijelu Europe te služi kao dobar poticaj za buduće stolnoteniske legende.