Meić: Ili Čović ili Toljan moraju otići!

Jurica Meić

Autor: Sanjin Španović 7/15/2010 9:43

– Čović je govorio kako Zrinjevac neće ništa raditi do jeseni, no eto, grdo se prevario – rekao nam je jedan gradski političar u prolazu Varšavskom, te neslužbeno na naše pitanje o odgovornosti predsjednika Uprave Zagrebačkog Holdinga Ive Čovića odgovorio:

-.-Zvonimira Ivanišević/ Zagrebancija-.-– Pa logično je i da on i Toljan (direktor Zrinjevca) daju ostavke, a ako ne to, onda svoje mandate na raspolaganje – rekao nam je.

S našim sugovornikom složila se i Morana Paliković Gruden, potpredsjednica Gradska skupštine (HNS), koja je kazala kako je iskorištena pravna praznina oko blokade Holdinga jer Trgovački sud još nije donio svoju odluku.

– Ivo Čović odgovoran je za ovo i treba dati ostavku – rekla je Paliković Gruden.

Na lice mjesta došla su dva zastupnika Gradskog SDP-a Jurica Meić i Dan Špicer. Jurica Meić u svoje je ime izjavio kako je strašno što su to radile gradske tvrtke, pogotovo ako je Gradska skupština investitoru rekla da ništa ne radi dok se ne završe istrage DORH-a i USKOK-a.

S obzirom da je opn član Uprave Holdinga, na pitanje hoće li se sazvati izvanredna sjednica Skupštine Holdinga kako bi se utvrdila odgovornost predsjednka Uprave Čovića, Meić je odgovorio:

– Trebamo se konzultirati, ali mislim da bi to bio logičan potez.

– Ili Čović ili Toljan moraju otići – napisao je kasnije Meić na Facebooku.

Gradonačelnik Milan Bandić je na pitanje o početku radova u Varšavskoj samo kratko odgovorio kako nema komentara i dodao da se javimo službi informiranja, nakon čega je odjurio.

USKORO DALJNJE REAKCIJE POLITIČARA