Pobjeda prije puta: Medvjedi u Ledenoj svladali Mamute (4:1)

Bio je ovo posljednji susret najdužeg domaćeg niza i ujedno posljednje gostovanje momčadi Istoka ove sezone u Brlogu. Medvjedi kreću na putovanje od četiri etape, a prva je u Čerepovcu

Dinamična i zabavna utakmica uz puno dobrih poteza i u najvećem dijelu jako dobru igru domaćina, donijela je Medveščaku pobjedu nad Jugrom, posljednjim protivnikom prije gostujućeg niza. Matija Miličić upisao je prve ovosezonske KHL minute, a specijalni timovi Medvjeda dominirali su utakmicom.

“Trudio sam se što bolje iskoristiti svoje vrijeme na ledu i sretan sam što smo pobijedili. Za razliku od prošle godine, danas sam bio opušteniji na ledu i mislim da sam zrelije odigrao”, rekao je Miličić u svom domaćem KHL debiju u kojem je upisao 5:30 minuta na ledu. U liniji s Tomom Zanoškim Miličić je dvaput pucao na vrata Aleksandra Šaričenkova.

„Žao mi je što onaj drugi udarac nije ušao u gol, ali bit će još prilike“, zaključio je Miličić.

Utakmicu su otvorila dva pogotka u igri s igračem više, a oba puta strijelac je bio Colby Genoway. Nakon što se na prvi odmor otišlo s dva pogotka razlike, u preostale dvije trećine Medveščakov drugi tim je još jednom pokazao zašto spada u sam vrh lige i pomogao Michaelu Garnettu očuvati mrežu praznom.

Sredinom utakmice Kirill Voronin je iskoristio još jednu priliku s igračem više i povećao vodstvo, a do prvog pogotka pri izjednačenim snagama na ledu Medvjedi su čekali do šeste minute posljednje trećine. Tada je na scenu stupio Jiri Smejkal.

“Neopisivo je bolji osjećaj postići pogodak i pobijediti u utakmicu. Pak se odbio od moje ruke, proveo sam ga kroz noge igraču Jugre i vidio djelić mreže otvoren i to je bilo to”, komentirao je svoj pogodak Smejkal.

Unatoč povećeg zaostatka, momčad Jugre nije splasnula u niti jednom segmentu igre i Medvjedima nije dozvolila opuštanja. Sve učestaliji i ozbiljniji napadi na Garnettova vrata konačnom su rezultirali počasnim pogotkom 75 sekundi prije isteka vremena.

“Oba specijalna tima su danas bila odlična i oni su najzaslužniji za ovu pobjedu. Znali smo da će utakmica biti čvrsta i da neće biti puno slobodnog leda i upravo tako se Jugra postavila. Ovo je dobar način za završiti domaći niz”, ukratko je analizirao glavni trener Medveščaka, Gordie Dwyer.

Bio je ovo posljednji susret najdužeg domaćeg niza i ujedno posljednje gostovanje momčadi Istoka ove sezone u Brlogu. Medvjedi kreću na putovanje od četiri etape, a prva je u Čerepovcu u četvrtak, 19. siječnja s početkom u 17 sati po srednjoeuropskom vremenu.