Medveščak svladao Zagreb i plasirao se u finale

Prepuna Ledena dvorana doma sportova

Autor: A.P. 3/14/2012 12:07

Hokejaši Medveščaka osigurali su finale Prvenstva Hrvatske s glatkih 2 – 0 u polufinalnoj seriji! U drugoj polufinalnoj utakmici potpuno su slomili Zagreb. Nakon 60 minuta igre semafor u Ledenoj dvorani Doma sportova pokazao je 3:12.

Za Medvjede su zaigrali i iskusni igrači iz EBEL-a vratar Michael Ouzas te napadači Joel Prpic i Frank Banham. Prpicu i Banhamu, koji propuštaju polufinalne oglede EBEL-a zbog suspenzije, polufinale PH je dobro došlo da ostanu u ritmu utakmica. Obojica su upisali pet bodova, Banham gol i četiri asistencije, a Prpic dva gola i tri asista. U dvostruke strijelce su se upisali i Mislav Blagus, Dino Gombar i Sašo Rajsar.

Ouzas je branio kratko. Naime, u četvrtoj minuti zamijenio ga je Tihomir Filipec koji nije imao previše posla na golu s obzirom da obrana nije dopustila da se Veprovi približe njegovim vratima. Od 10 udaraca na gol, samo su dva završila iza Filipecovih leđa.

Prva finalna utakmica PH na rasporedu je u petak 16. ožujka u 17:15 u Domu sportova. Mladost i Sisak drugu polufinalnu utakmicu igraju u utorak, ali već je sada sasvim sigurno da će u finalu s Medvjedima igrati igrači Mladosti.