MEĐUNARODNI VATERPOLO TURNIR: Mali medo po 30. put na Šalati!

Ovogodišnji turnir, pod pokroviteljstvom Grada Zagreba i u organizaciji vaterpolo kluba Medveščak, održat će se od 1. do 5. rujna, a na njemu će nastupiti igrači do 15 godina starosti u osam momčadi iz Hrvatske i inozemstva

Prvi vaterpolo turnir ‘Mali medo’ u Zagrebu je održan 1988. godine na inicijativu prof. Vlade Hrestaka. Kod organizacije prvog turnira cilj je bio okupljanje i nastupanje trinaestogodišnjaka, koji su tom prilikom prvi put nastupali s loptama, golovima i dimenzijama igrališta primjerenim starijim uzrastima. Tijekom godina, dobna se granica mijenjala, tako da su održavani turniri i za trinaestogodišnjake, kao i za četrnaestogodišnjake. Posljednjih je godina turnir za igrače, petnaestogodišnjake, a i ovog ga je puta otvorio zagrebački gradonačelnik, Milan Bandić.

​- Sa željom da se naši gosti osjećaju kao kod kuće, želim puno uspjeha jubilarnom Malom medi –  rekao je gradonačelnik Bandić i dodao kako priželjkuje pobjedu Medveščaka.

Iako se radi o prijateljskom turniru u kojem je važan faktor upoznavanje i sklapanje prijateljstva, natjecateljski je karakter turnira vrlo izražen jer se u tim uzrastima rijetko igraju međunarodni turniri s najistaknutijim predstavnicima svojih zemalja.