DVA DANA RANIJE OD PREDVIĐENOG: Obnovljena Zagrebačka cesta puštena je u promet

Stanovnici Rudeša jedva su dočekali završetak radova na prometnici koja je ime dobila zahvaljujući tome što je nekadašnja sela – Jarun, Rudeš i Ljubljanicu povezivala s gradom Zagrebom

​Dva je dana ranije od predviđenog u promet puštena obnovljena dionica Zagrebačke ceste od Jablanske ulice do Rudeške ceste. Zadnja je to javna prometnica ljetnog programa u izvedbi Zagrebačkih cesta.

– Sanirali smo kolnik sa svim popratnim radnjama: instalacije, rubnjaci, ivičnjaci, pločnici itd. Sanacija je trajala ukupno sedam dana, a zbog radova u tri smjene uspjeli smo i ranije završiti. Vrijednost investicije bila je dva milijuna i 800 tisuća kuna – rekao je Ante Todorić, voditelj Zagrebačkih cesta.

Stanovnici Rudeša jedva su dočekali završetak radova na prometnici koja je ime dobila zahvaljujući tome što je nekadašnja sela – Jarun, Rudeš i Ljubljanicu povezivala s gradom Zagrebom.

– Uređenje Zagrebačke ceste izazvalo je određene poteškoće u prometu, bile su velike gužve, no sad kad vidimo kako je sve lijepo uređeno, nećemo se žaliti – kazao je gradski zastupnik, ujedno i stanovnik Rudeša, Tomislav Stojak.

Stojak je spomenuo još jedan prometni problem u Rudešu, na čije se rješenje čeka već godinama, a to je produžetak Baštijanove ulice.
Naime, stotinjak kuća u Rudešu više od četrdeset godina čeka da Grad Zagreb provede odluku o otkupu i rušenju kako bi građanima zapadnog dijela omogućili još jednu prometnicu prema centru. Baštijanova ulica tako bi se, predviđeno je GUP-om, spojila s naseljem Špansko. No, dok čekaju realizaciju, stanari imaju zabranu dograđivanja.