Mediji više nisu puko prenošenje informacija

Autor: Elizabeta Rebernišak 6/12/2012 14:44

Povodom organiziranja interdisiciplinarnog kulturologijskog simpozija, pod nazivom Medijska slika svijeta – od proizvodnje stvarnosti do aparata moći, u Vili Arko je održana konferencija za medije na kojoj je predstavljen program simpozija i i njegovi tematski sklopovi.

U organizaciji časopisa za teoriju, kulturu i vizualne umjetnosti Tvrđa te Centra za vizualne studije, ovaj nam simpozij donosi dva dana predavanja iz područja medijske kulture, kao i prikaz međusobnog odnosa medijske teorije, politike i kulturnih strategija.

Brojni predavači na ovom će simpoziju pokušati odgovoriti na pitanje kako i na koji način pristupiti medijima, te kako u tom procesu povezati brojne discipline, istaknuto je na konferenciji.

Predstavljajući program simpozija, Žarko Paić, iz časopis Tvrđa, naveo je kako je ovaj simpozij nastavak simpozija koji su krenuli 2006. godine, a za sljedeću godinu planiran je simpozij koji bi trebao ugostiti i brojne strane predavače.

– Mora se učini zaokret jer mediji više nisu puko prenošenje informacija. Nužno je da se organizira skup koji će povezati nekoliko disciplina – istaknuo je Žarko Paić, glavni urednik časopisa Tvrđa.

Ovaj simpozij prilika je i studentima i svim zainteresiranima da upoznaju medije kroz sliku raznih disciplina i pristupa, a održavat će se od 13. do 14. lipnja u Vili Arko.