Medena radionica i adventski vijenac na Kvatriću

Božićni ugođaj na Kvaternikonvom trgu

Autor:: G.B. 11/25/2010 11:06

Na Kvaternikovom Trgu jučer je započeo zanimljiv program, koji će potrajati do 28. studenog.

MEDENA RADIONICA ”PRIČA O PČELAMA”

Zima na Kvaternikovom trgu nastavlja uveseljavati mališane kroz zabavne sadržaje i edukativne programe. U srijedu je u šatoru održana radionica ”Priča o pčelama” za vrtiće, koju je vodio Dragutin Volarić, koji se uzgojem pčela bavi punih 30 godina. Za svoj eko – med dobio je i tri državne nagrade, a njegov med nosi ekomarkicu. Pčelar je djeci govorio o životu pčela, naučili su ”Medenu pjesmicu”, kako nastaje med, koja su njegova ljekovita svojstva, ali i u koje se sve druge svrhe koristi. Djecu je posebno razveselila drvena košara i velika žlica kojom su mogli miješati med, a Volarić se pobrinuo da svima prisutnima, djeci, tetama i mamama, sjekira padne u med.

Radionica se održala u šatoru i danas u 10 sati. Radionici su prisustvovala djeca iz Osnovne škole Ivana Filipovića.

ADVENTSKI VIJENAC

U nedjelju, 28. studenog, na Kvaternikovom trgu počinje Advent postavljanjem jaslica i adventskog vijenca. Jaslice je u prirodnoj veličini izradio Josip Župarić – samouki kipar koji skulpture izrađuje motornom pilom, a javnosti je postao poznat nakon nastupa u televizijskom showu ”Supertalent”.

Josip Župarić sudjelovao je u radu umjetničkih kolonija i izrađivao skulpture za mnoge poznate osobe,
vlasnik njegovih umjetnina je i Mirko Filipović.

Svečani program počinje u 17 sati, a prvu adventsku vijeću upalit će gospodin Božo Galić, župan Vukovarsko-srijemske županije. Nastupit će KUD ”Šumari” iz Vinkovaca, koji broji 300 aktivnih članova, a podijeljeni su u sljedeće ansamble: folklorni, tamburaši sa solistima i dječji.

Društvo je osnovano 1952. godine, a za postignute rezultate ”Šumari” su nosioci najvećeg priznanja svog grada: Zlatne plakete ”Grb grada Vinkovaca”.

REDOVNI PROGRAM

Program na Kvaternikovom trgu održavat će se do 9. siječnja. U obrtničkim kućicama mogu se pogledati prezentacije starih zanata, umjetnina, licitarskih srdaca, drvenih igračaka, kolača i vina. U grijanom šatoru svakodnevno nastupa tamburaški sastav od 18 sati.

Humanitarni vlakić ostaje na Kvatriću još ovaj tjedan, a dio prihoda namijenjen je klubu Vjeverica koji okuplja osobe s mentalnom retardacijom. Pozivamo sugrađane da sudjeluju u ovoj vrijednoj humanitarnoj akciji, a mališane će razveseliti vožnja vlakićem.