Marin Čilić spreman za Zagreb Indoors

ilustracija portala zagrebancija.com

Autor: Ena Ercegovac 1/2/2015 16:39

Jubilarni deseti po redu Zagreb Indoors ove će se godine igrati od 31. siječnja do 8. veljače u Domu sportova. Okupljanje najboljiih hrvatskih tenisača, kao i svih dosadašnjih pobjednika ovoga turnira, bila je glavna želja organizatora. Održana press konferencija povodom najave turnira, bila je u znaku trenutačno najbolje pozicioniranog hrvatskog tenisača na ATP ljestvici, Marina Čilića.

– Posebno mogu izraziti veliko zadovoljstvo da smo uspjeli i na ovome desetom izdanju Zagreb Indoorsa imati sve naše ponajbolje tenisače na čelu s Marinom Čilićem. Moram reći da nas je Marin jako obradovao svojim nastupom i ove godine – istaknuo je direktor Zagreb Indoorsa, Branimir Horvat. Horvat dodaje kako je Čilićeva pobjeda na US Openu u New Yorku velika stvar za hrvatski sport, a posebno mu je zadovoljstvo, kako kaže, to što je Marin našao u svome rasporedu vremena i za nastup na Indoorsu.

Nositelj i najveća zvijezda turnira, Marin Čilić, nastupit će ove godine unatoč ozljedi ramena zbog koje je odgodio i nastup na turniru u Brisbenu, zakazan za idući tjedan. Čilić je istaknuo kako je Zagreb Indoors za njega bila svojevrsna odskočna daska. Osobito u posljednjih četiri do pet godina, ističe, kako je mu je nastupanje pred domaćom publikom bio oslonac da u sezoni ostvari dobre rezultate. Uz Marina Čilića, očekuje se i nastup Ive Karlovića, Borne Ćorića, Mate Delića te Ivana Dodiga. Mečeve domaćih i svjetskih tenisača na ovogodišnjem Zagreb Indoorsu, moći će pratiti i gledatelji iz svih dijelova svijeta. Naime, 10 do 20 mečeva biti će direktno prikazivani u 167 zemalja svijeta, što za promociju Hrvatske, pa tako i Zagreba znači mnogo.

Ove godine doduše, turnir je ostao bez velikog pokrovitelja, samog Grada Zagreba. Okolnosti koje su se dogodile u međuvremenu, ponajprije smanjenja financijskih prihoda vezana uz proračun za 2015. godinu, glavni su razlozi zbog kojih je Grad Zagreb odustao od pokroviteljstva. Međutim, iz Gradskog ureda za obrazovanje kulturu i sport najavljuje drukčije načine pomoći turniru.

– To što ove godine izostaje finanacijska potpora ne znači da Grad Zagreb sa svoje strane neće pokušati osigurati ostale mogućnosti koje mu stoje na raspolaganju da bude pri ruci domaćinu, odnosno da organizatorima da drugu vrstu potpore – istaknuo je Milan Čolić iz nadležnog gradskog ureda. Čolić je dodao kako mu je drago što su organizatori usprkos izostajanju financijske potpore Grada i dalje ustrajni da organizaciju provedu.

Unatoč ovim promjenama u pokroviteljstvu, Zagreb Indoors 2015. bit će spreman za otvorenje 31. siječnja. Svi koji su zainteresirani za gledanje turnira, ulazniće će moći nabaviti po cijenama od 20 do 50 kuna što, kako tvrde iz organizacije, ne bi trebalo spriječiti posjetitelje da u što većem broju dođu podržati domaće tenisače.