Manifestacija ZgKul donosi odlične mjuzikle

Autor: Dunja Maričić 6/27/2012 12:16

Manifestacija pod nazivom ZgKul otvorena je na obnovljenoj ljetnoj pozornici Kina Tuškanac. Manifestacija predstavlja ponudu svih ljetnih i kulturnih događanja u metropoli: koncerata, izložbi, glazbenih, kazališnih, uličnih predstava.

– ZgKul će Zagrepčanima, gostima i turistima uljepšati ljeto i kulturno ih oplemeniti. U ponudi ZgKula bit će i novootvoreno ljetno kino Tuškanac, Ljeto na Opatovini, brojne projekcije filmova s motovunskog i pulskog festivala te Festival Miroslava Krleže. Razne manifestacije održavat će se kroz ostatak lipnja, srpanj i kolovoz – rekao je Ivica Lovrić, pročelnik Gradskog ureda za obrazovanje, kulturu i šport.

Ljetno kino Tuškanac na Dubravkinu putu konačno je dočekalo priliku da postane okupljalište ljubitelja glazbe, kazališta i filma.

– Napokon je došao dan da najavimo da ćemo gledati filmove u obnovljenom kinu. Stavili smo ga u funkciju i sada će Zagreb u ponudi imati manifestaciju bolju nego mnoge europske metropole – istaknuo je Milan Bandić, gradonačelnik Grada Zagreba.

Pozornica s oko 500 sjedećih mjesta u lipnju i srpnju predstavit će mnoge produkcije kao što su Tko pjeva, zlo ne misli, Briljantin, Gubec-beg.

– Ponovo igram u predstavi Tko pjeva, zlo ne misli. Igrat ću lik Marijane kojeg je igrala velika glumica Vida Jerman. Čast mi je i sretna sam zbog toga – kazala je glumica Mila Elegović Balić.

Projekt Gradskog ureda za obrazovanje, kulturu i šport po prvi puta objedinjuje zagrebačke kulturne događaje na jedno mjesto pod jednim nazivom.

Kad se istakne novootvorena ljetna pozornica Kina Tuškanac i mnogobrojne druge manifestacije, Zagreb će se uvrstiti na kulturnu kartu europskih metropola s bogatom ponudom tijekom cijele godine.