Maloj gibonici ime dao slavni fotoreporter

Dvadesetjednogodišnji Kent i njegova tri godine starija partnerica Kulička brižni su roditelji, a njihova kći Fiona oduševljena je ulogom starije sestre

Press materijal

Yuri Cortez, fotoreporter Agence France-Presse, ima novu poveznicu s hrvatskom reprezentacijom. Taj simpatični Salvadorac koji je iz žablje perspektive zabilježio slavlje Vatrenih zbog ulaska u završnicu Svjetskog nogometnog prvenstva u Rusiji, s obitelji je posjetio Zoološki vrt grada Zagreba. Pred nastambom gibona, životinja koje predviđaju pobjednika u nastupima hrvatske reprezentacije, dobio je poseban zadatak – smisliti ime maloj gibonici.

– Obitelji i meni čast je da budemo kumovi ovako lijepoj gibonici. Predlažemo da joj ime bude Salvadora, a u Zagrebu je možete skraćeno zvati Dora prema Dori Krupićevoj, naslovnoj junakinji Zlatareva zlata. Dora je doista zlato Zoološkog vrta – istaknuo je Yuri Cortez.

Prinova je u obitelj gibona stigla prije dva tjedna. Dvadesetjednogodišnji Kent i njegova tri godine starija partnerica Kulička brižni su roditelji, a njihova kći Fiona oduševljena je ulogom starije sestre.

Press materijal
Press materijal

 

 

 

 

 

 

– Trenutačno još goluždravo mladunče ne samo da je oduševilo članove svoje obitelji, nego i djelatnike Zoološkog vrta. Ono pokazuje koliko su Kent i Fiona dobar par. Zajedno su šest godina i još uvijek ih povezuje jaka kemija. Fionu su dobili prije tri godine i dva mjeseca. To znači da je novo mladunče stiglo u ritmu kakvim dolazi i u prirodi. Naime, giboni mlado dobivaju svake dvije, tri godine – poručio je Damir Skok, ravnatelj Zoološkog vrta grada Zagreba.

Dodao je kako je dolazak obitelji Cortez u Hrvatsku koji je organizirala Hrvatska turistička zajednica, ispao odlična prigoda da mala gibonica dobije ime.

Uz zahvalu Yuriju na atraktivnom imenu poželio mu je što više fantastičnih fotografija hrvatske reprezentacije u poluzavršnicama europskih i svjetskih nogometnih prvenstava.

Govoreći o sportskim natjecanjima i životinjama slavni je fotoreporter otkrio da u njegovu poslu nema mnogo mjesta za strah.

Press materijal

– Čak ni iz velike blizine nije me strah fotografirati opasne životinje. Mnogo sam radio kao reporter iz ratnih područja gdje je borba za život svakodnevna pojava. Kada mi je fotoaparat u rukama, isključim se i jednostavno radim svoj posao često ne misleći na posljedice. I na Svjetskom prvenstvu u Rusiji kada sam fotografirao slavlje vaših igrača, mnogi su mislili: „O, moj Bože“, ali meni je samo bilo važno napraviti što bolje fotografije – naglasio je Cortez.

U životinjskom svijetu posebno ga fasciniraju velike mačke. Među najdražim su mu životinjama tigar i leopard. U Maksimiru se oduševio lavovima s Lavlje stijene Kidepo te Lavljim mostom.

 

Press materijal