Sportski novinari predlažu da se Maksimirski perivoj preimenuje u Prilaz Tomislava Židaka

Nedavno preminuli kolega Židak životno je i profesionalno bio vezan za GNK Dinamo i hrvatski nogomet, istaknuto je na sjednici Izvršnog odbora Hrvatskog zbora sportskih novinara

Maksimirski stadion, Foto: Sarah Srdar Žiljak

Članovi Izvršnog odbora Hrvatskog zbora sportskih novinara predložili su da se prema Gradu Zagrebu krene s inicijativom da se sadašnji Maksimirski perivoj, prilaz od Ulice Dinka Budaka i okretišta tramvaja na jugu Dinamovog stadiona do stadiona GNK Dinamo preimenuje u Prilaz Tomislava Židaka.

Kako je rečeno na sjednici IO HSZN-a razlog je jednostavan, jer Židak je jedan od najvećih hrvatskih sportskih novinara. Nedavno preminuli kolega Židak životno je i profesionalno bio vezan za GNK Dinamo i hrvatski nogomet, prenosi HND.

– Imenovanje pristupne ceste do Dinamovog stadiona Židakovim imenom bila bi konačna potvrda veličine Židakovog djela i rada, a u konačnici i budući nogometni centar na Sveticama imao bi vrlo lijepu adresu u Prilazu Tomislava Židaka, novinara koji je najviše na svijetu volio, cijenio i pratio hrvatski nogomet, Dinamo i tek onda sav ostali sport. Njegove kolumne “Iz maksimirske šume” još će dugo biti putokaz generacijama novinara i čitatlelja kako profesionalno i stručno, iz tjedna u tjedan, iz godine u godinu treba pratiti najvažniju sporednu stvar na svijetu – navode članovi IO HSZN te očekuju da inicijativu HZSN-a podrže i svi oni uključeni u život, rad i tekstove Tomislava Židaka, pa se potpuni i cjeloviti prijedlog gradskoj Komisiji očekuje do jeseni.