Mađerić: U Holdingu i dalje ima previše zaposlenih

Margareta Mađerić iz HDZ-a

Autor: Kristina Križić 9/20/2012 16:11

Na sjednici Odbora za kontrolu raspravljalo se o poslovanju Holdinga koji je u odnosu na prošlu godinu smanjio gubitak za 137 milijuna kuna pa sada iznosi 350 milijuna kuna. U toj strukturi gubitaka najveći dio odnosi se na gradski prijevoz, odnosno podružnicu ZET.

– ZET je problem zbog smanjenja gradskih subvencija, a tu je i Zagrebački velesajam koji je također ostvario veliki gubitak prvenstveno zbog pada interesa za sajmovanje kao djelatnost, ali i zbog neprilagođenosti izložbenih kapaciteta – ispričala nam je Renata Dogan, pomoćnica Ive Čovića, predsjednika Uprave Zagrebačkog holdinga.

Također, istaknuto je kako Holding bilježi pad zapošljavanja, odnosno smanjenje radne snage. Zastupnicu HDZ-a Margaretu Mađerić zanimalo je na kojim pozicijama je bilo najviše otkaza.

– Imate li podatke o tome na kojim su položajima zaposlenici koji su dobili otkaz, jesu li na rukovodećim položajima ili su to radnici? Iako bilježite pad zaposlenosti, u Holdingu je i dalje veliki broj zaposlenih – rekla je Mađerić.

Budući da čelnici Zagrebačkog holdinga nisu znali podatke kako bi odgovorili na navedeno pitanje, dogovoreno je kako ih trebaju donijeti na iduću sjednicu Skupštine. Predsjednik Odbora za kontrolu, Josip Kregar, također se osvrnuo na poslovanje Holdinga.

– Sad vi plaćate cijenu, a javnost vas proziva – rekao je Kregar.  

Kako doznajemo iz Holdinga, građane u 2013. godini ne čekaju nikakva poskupljenja.