Mađerić: Gradonačelniku više nije stalo do Zagreba

Margareta Mađerić iz HDZ-a

Autor:: Valentina Jarnjak, Autor:: Stjepan Marković 5/24/2012 11:34

Nakon sukoba na relaciji gradonačelnik Bandić – Danira Bilić u kojoj je Bandić HDZ-ovu zastupnicu nespretno optužio da je ubila 38 posto građana Zagreba, Klub HDZ-a zatražio je hitnu stanku.

Bilo je za očekivati kako je razloga hitnosti stanke upravo način razgovora gradonačelnika s gradskim zastupnicima.

– Ovakav način ponašanja u Gradskoj skupštini je nedopustiv, a gradonačelnik to radi svaki put kad nema odgovor na pitanje. Tada prelazi u protunapad, a često se to svede i na osobnu razinu – objasnila je Margareta Mađerić, predsjednica Kuba HDZ-a, nakon što im je završena stanka.

Mađerić je istaknula kako su oni naviknuti na ovakav neprimjeren način razgovora gradonačelnika, ali ne podržavaju vrijeđanje na političkoj i osobnoj razini kojoj, kako kaže, gradonačelnik sve češće pribjegava.

– Zagreb je u katastrofalnom stanju i to pokazuje i obustava izvršenja proračuna Zagreba koju je donio Bandić, a da o tome nije obavijestio javnost. Bandiću jednostavno više nije stalo do Zagreba – rekla je Mađerić.

Podsjetimo, Bandić je prije više od dva tjedna donio Mjere o privremenoj obustavi izvršenja Proračuna za 2012. godinu zbog velikih gubitaka s kojima se Grad suočava i lošeg punjenja Proračuna.

– To je pokazatelj da smo bili u pravu kada smo upozoravali da je ovaj Proračun neodrživ i nerealan, a pitanje je kako će stvari uopće funkcionirati do kraja godine – komentirala je Mađerić i dodala da će se puno stvari i problema vjerojatno pokušati gurati pod tepih zbog lokalnih izbora koji se održavaju sljedeće godine.

Golem održao ”pressicu” iako nije gradski zastupnik

U pauzi sjednice Gradske skupštine konferenciju za novinare održao je Klub zastupnika HDZ-a. Zanimljivo je da je na ”pressici” govorio Ante Zvonimir Golem, predsjednik gradske organizacije HDZ-a koji nije zastupnik. Golem se na konferenciji obrušio na vodstvo Holdinga koje je optužio da vodi Zagreb u propast.

– Minus u Holdingu će zaustaviti daljnje investicije i razvoj grada. Pitanje je do kada će se povećavati nakande koje plaćaju građani – rekao je Golem i konstatirao kako će taj balon morati puknuti.

HDZ-ovci su optužili skupštinsku većinu predvođenu SDP-om da se mora uhvatiti u koštac s problemima jer će u protivnom grad doživjeti potpuni kolaps i bankrot.

– Danas SDP-u nije glavni problem nefunkcioniranje grada, već kako sakriti marifeluke u Holdingu – zaključio je Golem.