Lovrić: Radnici Zagrebačkih cesta u fušu asfaltiraju dvorišta

Gradski zastupnik Ivica Lovrić upozorio je na brojne nepravilnosti u radu Zagrebačkog holdinga, na što ga, kako tvrdi, upozoravaju radnici. Između ostalog, prijavljene su nepravilnosti u radu Zagrebačkih cesta…

– Radi se o tome da zaposlenici Zagrebačkih cesta istovremeno asfaltiraju Sljemensku cestu, a stotinjak metara i dvorište u Građanskoj ulici. Ili u Donjoj Dubravi asfaltiraju ulicu, a 350 metara dalje asfaltiraju dvorište. Pitanje je li sve tako tako piše, ali tamo su i slike nekih zaposlenika, pa neka utvrde oni koji trebaju. Vrlo je zanimljivo da netko tko je bio zaposlenik u Županijskim cestama, u kojima je gospodin Krleža bio ravnatelj, sada je kooperant Zagrebačkih cesta, i oni se vide na snimkama. Ima vrlo neobičnih stvari.

Jedna od nepravilnosti koje mu prijavljuju radnici je vezana i za nedavno završene radove na uređenju Jaruna…

– Vjerojatno vam je poznata, to je prijavljeno Državnom inspektoratu, koji zasad ne čini ništa, otvorili su predmet, a to je da se radovi izvode bez potrebne dokumentacije. Tamo postoji čestica ceste koja je javna prometnica i koje se može uređivati sukladno propisima o redovitom održavanju. Međutim, u radovima se zašlo i u drugu česticu, koja je zelena površina, koja nije cesta, gdje ne možete izvoditi radove bez projektne dokumentacije i građevinske dozvole, ali Zagrebačke ceste to izvode, uređuju parking, proširuju. Što je najbitnije, redovito održavanje cesta Zagrebačke ceste mogu izvoditi bez javnog natječaja za radove. Međutim, sve ostalo, izvanredno održavanje, izgradnju parkinga, ne mogu imati ugovorene s Gradom, nego se mora provesti javni natječaj za radove.

Kada bi pročitao sve pritužbe koje mi pristižu, zaključuje Lovrić, konferencija za medije ne bi tako skoro završila.