Lokosice u nedjelju dočekuju europske prvakinje

Autor: Ivana Šimac 10/17/2014 16:57

Nakon gotovo deset godina, rukometašice Lokomotive došle su na svoje. Sudjelovanje u Ligi prvakinja, elitnom rukometnom društvu najboljih europskih rukometašica, ostvarenje je sna svake od 20 Lokosica.

– Mi smo u šestom mjesecu prijavili nastup unutar Lige prvakinja, pa bi bilo žalosno da ga ne završimo – rekla je sportska direktorica RK Lokomotiva i dodala – Mi po kriterijima Saveza sportova Grada Zagreba bi trebali, ako kriteriji ostanu ovakvi, ući u klubove od značaja za Grad i tako kao jedini ženski kolektiv, pridružit se muškim klubovima, Ciboni , PPD, HAVK Mladost, muškom odbojkaškom klubu Mladost. Mi u zadnjih deset godina imamo pet trofeja, a to je jedan od osnovnih kriterija – zaključuje Bubalo.

Trener Smajlagić je svjestan kako su njegove rukometašice neiskusne naspram ostale tri ekipe. Posebice Gyora, koje su aktualne europske prvakinje.

– Naša ekipa nema iskustva u Ligi, možda tek svije igračice znaju kako je igrati tako ozbiljno natjecanje. Međutim, mi treniramo, imamo volju i snagu, usprkos respektu kojega pokazujemo prema protivnicama – rekao je Irfan Smajlagić, trener ženskog rukometnog kluba Lokomotiva.

Što ih zapravo očekuje i kakav će rukomet morati igrati, misle li proći prvo kolo?

– Gyori su trenutne prvakinje Europe, važno je da nam obrana bude jaka. Viborg igra brzi rukomet, tu moramo paziti na kontre i polukontre. Savenhof igra sličan rukomet kao i Viborg. A mi smo se dobro pripremile i vidim nas u drugom kolu – rekla je Sonja Bašić, igračica Lokomotive.

Već ove nedjelje u 19 sati Lokosice će dvorani dva Doma sportova dočekati Gyori. Bit će to prava sportska poslastica, a i djevojkama će biti lakše igrati ako ih bude imao tko bodriti s tribina, stoga požurite po svoju kartu, jer ove su rukometašice zaslužile biti u samom vrhu hrvatskog sporta.