Ljudi bijesne zbog gužvi u prometu, Bandić se ispričava

Prometni kolaps je zbog Zagrebačkog maratona od ranih jutarnjih sati na svim alternativnim pravcima koje koriste Zagrepčani.

Foto: Zagrebancija.com

Zbog 28. Zagrebačkog maratona koji se danas odvija u metropoli, na snazi je privremena regulacija prometa. 

Od 8.30 do 15.30 sati za promet su zatvorene sljedeće prometnice: Ilica, od Selske do Trga bana J. Jelačića – Trg bana J. Jelačića – Jurišićeva ul. – Trg hrvatskih velikana – Draškovićeva, od Đorđićeve do Vlaške – Vlaška ul. – Maksimirska – Ul. Dubrava, od Avenije Gojka Šuška do Ulice Poljanice II. – Europski trg, a izmijenjen je i tramvajski te autobusni promet.

Prometni kolaps je zbog toga od ranih jutarnjih sati na svim alternativnim pravcima koje koriste Zagrepčani. Gužva je u Podsljemenu, posebno kroz Mlinove i Šestine gdje se stvaraju nepregledne kolone automobila, a građani se žale i na zastoje u Dubravi i Jazbini.

Foto: Zagrebancija.com

Policija je pozvala građane da koriste pravac Selska – Sveti Duh – Bijenik – Lukšić – Šestinska cesta – Mlinovi – Gračanska- Markuševečka – Vida Ročića – Miroševečka – Slanovečka – Sunekova – Dankovečka – M. Lovraka – V.Žgeneca – Trnovčica – Dubec koji je cijeli dan zakrčen.

Zagrebački gradonačelnik Milan Bandić zbog toga se ispričao građanima.

“Od 9 do 17 sati  na snazi je posebna regulacija prometa, a s tim u vezi očekivane su i povremene teškoće u prometu. Svima vama koji ste zbog toga imali problema na vašem putu do odredišta, upućujem ispriku u svoje ime i u ime organizatora i, kao i uvijek, računam na vaše razumijevanje”, poručio je.