Ljeto uz divlje životinje

Program obuhvaća nekoliko tematskih cjelina, a najvažnije su Mladi timaritelji, Dodir životinja, Dnevnik istraživača, Divlji vrt, Programiranje te Igre i kvizovi

Press materijal

Tijekom ljetnih školskih praznika u Zoološkom se vrtu grada Zagreba tradicionalno održava Divlje ljeto, edukativni program namijenjen učenicima od završenog drugog do završenog šestog razreda osnovne škole. Program traje od ponedjeljka do petka, a održava se u dva termina – između 8 i 14 te 14 i 20 sati.

Prvi će školarci divlje životinje na jedinstven način upoznati već 18. lipnja, a posljednji ovogodišnji program završava 31. kolovoza. Program obuhvaća nekoliko tematskih cjelina, a najvažnije su Mladi timaritelji, Dodir životinja, Dnevnik istraživača, Divlji vrt, Programiranje te Igre i kvizovi.

Press materijal
Press materijal

Kroz ulogu timaritelja djeca će naučiti što sve podrazumijeva briga za životinje te što koja od njih voli pronaći na jelovniku. Neke od njih, naime, sanjaju salatu, a druge su spremne prehodati kilometre za sočan odrezak. Bliski kontakt sa životinjama podrazumijeva i dodir. Zato će djeca moći podragati simpatičnu agamu, a ona odvažnija dodirnuti kraljevskog pitona. Divlje vrste nisu rezervirane za daleke krajeve. One, naime, obitavaju i u našoj blizini.

Kako bi  tih životinja poput kukaca i ptica bilo što više, mališani će naučiti kako održavati divlji vrt. Poput pravih prirodoslovaca vodit će dnevnik istraživača, a u budućnost znanosti zakoračit će programiranjem pomoću micro:bitova.

Press materijal
Press materijal

Za odmor, ali i jačanje timskog duha, tu su raznovrsne igre i kvizovi. Svaku skupinu koja može imati do 24 sudionika, predvode dva edukatora. Djeca svakodnevno dobivaju užinu, slasticu i piće, a na kraju i posebnu diplomu.

Cijena programa je 480 kuna. Dodatne informacije o upisima u program nalaze se na mrežnoj stranici Zoološkog vrta.

Press materijal