Lisičina ulica već je godinama bez kanalizacije

Autor: Ana Stilinović 11/24/2016 16:52

Nažalost i ovo je Zagreb. Stanovnici Lisičine ulice već dugi niz godina traže izgradnju infrastrukture ulice, no ona i dan danas stoji bez kanalizacije, što predstavlja veliku muku za stanovnike ovog mirnog kvarta. 

– Mislim da je situacija kritična, osjećamo se kao da smo građani drugog reda. Zamislite kakav je život bez kanalizacije u 21. stoljeću – rekla je stanovnica Lisičine ulice Biserka. 

– Pa ja ovdje živim već 30 godina i uvijek je ovakvo stanje. Stvarno sramotno i neprimjereno glavnom gradu metropole. Zamislite da netko u centru nema kanalizaciju – dodala je susjeda Božica. 

Kišno vrijeme nikako im ne ide u prilog jer se tada širi neugodan miris. 

– Možete zamisliti kada padnu kiše pa kada počne smrditi iz septičke. To nije nimalo ugodno niti higijenski. Odvratno – ogorčeno je rekao stanovnik Lisičine ulice Slavko Matek.

– Normalno da nam smeta, naročito jer imamo djecu, bojimo se kakvih zaraza – izjavila je susjeda Marica.

U proračunu Vijeća gradske četvrti Podsused – Vrapče našlo se sredstava za pojedine ulice bez kanalizacije, no Lisičina trenutno nije jedna od njih. Kako neslužbeno doznajemo, na zadnjem sastanku koordinacije mjesnih odbora, govorilo se i o tome kako ni gradske četvrti više ne bi imale veze s ovakvim problemima, nego bi se isključivo time bavila Vodoopskrba i odvodnja.