Svaka veća kiša obitelji Brgles donese poplavu u vrtu

Autor: Ana Stilinović 11/24/2016 16:52

Nekada je ovaj vrt služio za prehranu obitelji Brgles, sada na njemu samo lokve vode. Stanje je još i dobro, kaže Dragica, čim dođu veće kiše, umjesto vrta, ima fontane. 

– Gnjavim se i mučim, a samo mi propada kukuruz, pšenica i sve ostalo. To truli jer je čitava jedna polovica pod vodom. Nekad smo imali predivan vrt, sada sve samo truli. Imam strojeve i sve za rad, ali što vam to vrijedi jer kada padne kiša, sve pliva u vodi – ogorčeno je rekla stanovnica Jareka donjeg Dragica Brgles. 

2013. godine prilikom rekonstrukcije ceste čvor Jarek, Dragica je dobila nadu kako će joj konačno netko pomoći riješiti njen problem, no ni ovoga puta nije imala sreće. Kuglica se sve ove godine prebacuje s jednih na druge, a Dragičini problemi sve su veći. Tako od Hrvatskih cesta dobiva odgovor kako nisu u mogućnosti udovoljiti njezinoj želji, iz Ureda gradonačelnika poručili su joj kako ovaj problem nije u nadležnosti Grada Zagreba, Gradski ured za prostorno uređenje iskreno se nada kako će joj problem riješiti Županijske ceste, a Županijske ceste ne mogu odrediti da li je dionica, odnosno sporna odvodnja na dijelu kojim gospodare Hrvatske ceste ili Grad Zagreb iz razloga što je na tom mjestu crta razgraničenja. Godine prolaze, a dvorište i voćke propadaju.  Život na graničnom području Zaprešić – Zagreb, očito nije bio dobra investicija.