14. po redu Dani meda u Zagrebu

Autor: ZŽZ, FOTO: Jabuka TV  11/23/2016 16:18

Svima je poznato kako su pčelinji proizvodi izrazito ljekoviti ali i ukusni. Bagremov, cvjetni, kestenov samo su mali dio izbora meda koje svi zainteresirani mogu degustirati i kupiti na 14. Danima meda koji se održavaju na Trgu bana Jelačića. Ova manifestacija okupila je pedesetak predstavnika pčelara iz cijele Hrvatske.

– Iako je naziv Dani meda, ovdje osim meda možete kupiti, pogledati i degustirati i sve ostale pčelinje proizvode. Jednom riječju ovdje možete probati zdravlje iz pčelinje zajednice. Ovdje su izlagači proizvođači koji direktno donose svoje proizvode iz pčelinje zajednice vama na stol- riječi su predsjednika Hrvatskog pčelarskog saveza Vladimira Bileka.

U kvalitetu ponude uvjerio se i zagrebački gradonačelnik, Milan Bandić koji također u okolici Samobora ima svoje košnice i domaći med.

– Drago mi je da smo danas ovdje, drago mi je što će ljudi u predadvenstko vrijeme moći kupiti med, jer kaže stara poslovica “žlica meda svaki dan, doktora tjera iz kuće van.” A i kažu mudri da je za pametnog čovjeka pčela glazba- zagrebački gradonačelnik ponosan je na ovu manifestaciju.

S druge strane bliži nam se i vrijeme viroza a poznato je kako su pčelinji proizvodi izvrsni za imunitet, stoga svi zainteresirani ovo ponudu mogu pogledati do konca ovog tjedna, a kvaliteta ponude je naravno neupitna.