Treba li Zagrebu park s imenom Josipa Kuže?

Nakon što su se smirile strasti oko preimenovanja Trga maršala Tita, MOST je Odboru za imenovanje naselja, ulica i trgova podnio zahtjev da se kod prve sljedeće izmjene naziva javnih površina u gradu Zagrebu jedna nazove po nogometnoj legendi.

Josip Kuže rođen je 13. studenog 1952. godine, a danas bi slavio 65. rođendan. Upravo iz MOST-a došla je ideja kako bi se trg, ulica ili park u Zagrebu trebali nazvati po Dinamovom velikanu. Iz stranke tvrde kako ta inicijativa nema nikakvo političko uporište.

– Mislim da je dobro da se grad Zagreb oduži jednom takvom čovjeku koji je imao snažnu povezanost s navijačima. Oni su ga često nazivali jednim od njih. Nijedan trener u povijesti Dinama nije bio tako omiljen među navijačima – izjavio je saborski zastupnik Marko Sladoljev.

Imena postojećih ulica, trgova i parkova ne bi mijenjali, već su se usredotočili na one dosad neimenovane.

– Postoji dobra ideja kako bi se park ispod istočne tribine maksimirskog stadiona, koji zasad nema nikakvo ime, imenovao Josipom Kužeom. Tamo se navijači okupljaju, ljudi ne bi morali mijenjati nikakve dokumente, tako da je to jedna logična inicijativa – zaključio je Sladoljev.

Hoćemo li uskoro imati park Josipa Kuže, razmotrit će Odbor za imenovanje naselja, ulica i trgova, a potrebno da se i obitelj pokojnog nogometaša očituje o cijeloj situaciji.