KROS UTRKA VOLIM TRČANJE: ‘Ovo je TVOJA utrka!’

Organizacijom Kros utrke Volim trčanje, udruga je pokrenula tada nepostojeću trkačku scenu u Hrvatskoj i započela pokret koji je danas jedan od najvećih

Foto: Goran Marinov

11. izdanje Kros utrke Volim trčanje održati će se u nedjelju 10. lipnja na savskom nasipu kod Boćarskog doma na Prisavlju u Zagrebu. Sada već kultna utrka, svake godine okuplja sve veći broj sudionika jer baš svatko može odabrati za sebe idealnu stazu:

  • Dječje utrke – 50, 200, 500 i 800 metara
  • Utrke odrasli – 2, 5, 11 i 15 kilometara

– Kako bismo promovirali rekreativno trčanje kod odraslih, ali i upoznali mlađe generacije s ljepotom ovog sporta, nastala je prije 11 godina Kros utrka Volim trčanje. S vremenom je upravo ova utrka na zagrebačkom savskom nasipu postala “obiteljska” i to iz dva važna razloga. Prvi je zato što na njoj mogu sudjelovati baš sve generacije, a drugi je razlog zato što jednom kada dođete na utrku uvijek joj se vraćate i postajete dio velike trkače obitelji. Vaše medalje i rekordi su i naši, svaki istrčani metar i kilometar je ogroman uspjeh, a osmijeh kada prođete cilj razlog je zašto nastavljamo organizirati ovo događanje – poručio je Nedeljko Vareškić, organizator utrke i predsjednik udruge Aktivan život.

Foto: Goran Marinov

Društvo športske rekreacije AKTIVAN ŽIVOT već 11 godina promovira rekreativno trčanje kao odličan način zdravog i aktivnog življenja. Organizacijom Kros utrke Volim trčanje, udruga je pokrenula tada nepostojeću trkačku scenu u Hrvatskoj i započela pokret koji je danas jedan od najvećih.

Startnina za odrasle iznosi 80 kuna, a sudjelovanje na dječjim utrkama je besplatno.

Press materijal