Krenule prijave za supermaraton ‘OD KAPTOLA DO KAPTOLA’

Nakon dvije godine pauze, 100-tinjak trkača okušat će se u najdužoj cestovnoj utrci u Hrvatskoj - 45. međunarodnom atletskom supermaratonu „OD KAPTOLA DO KAPTOLA“

Supermaraton dužine 61 km i 350 metara trči se u nedjelju 27. ožujka, start je na zagrebačkom Trgu bana Josipa Jelačića, cilj u Čazmi u Bjelovarsko-bilogorskoj županiji, a najveći dio trase prolazi kroz Zagrebačku županiju koja je i tradicionalni pokrovitelj ovog sportskog događaja.

Zamjenik župana Zagrebačke županije Ervin Kolarec istaknuo je da se radi o manifestaciji koja prelazi sportske okvire te je važna i za turističku promidžbu Županije.

– Zagrebačka županija ponosna je na svoje sportaše, klubove i saveze, a važno nam je i rekreativno bavljenje sportom, naročito među mlađim generacijama – rekao je Kolarec istaknuvši da će Županija nastaviti ulagati u sport u narednom razdoblju.

– Svatko tko istrči ovu trasu koja je vrlo zahtjevna je pobjednik. Na sami dan utrke čazmanske udruge za maratonce i druge goste spremaju bogat kulturno-umjetnički program, cijeli će grad disati za sport i ovo tradicionalno događanje – rekao je gradonačelnik Grada Čazme Dinko Pirak pozvavši posjetitelje da u što većem broju dođu u Čazmu.

Prijave na supermaraton moguće su do 23. ožujka putem linka:   http://champstat.net/hr/arhiva/3461.