KREĆE RUŠENJE OSNOVNE ŠKOLE VIDOVEC: Odzvonilo je trulim parketima i razbijenim prozorima

Nakon 10 godina čekanja i bezbroj sastanaka nezadovoljnih roditelja, kreće obnova Osnovne škole Vidovec. Početak radova najavljuje se za 22.studeni, a učenici će u novu zgradu moći preseliti početkom iduće školske godine.

Stara Osnovna škola Vidovec  postaje prošlost. Školu izgrađenu prije 80 godina pohađali su i djedovi i unuci, a za to vrijeme rađene su tek neznatne obnove. Stara zgrada, koja izgleda potpuno devastirano bit će srušena, te će se nova škola izgraditi iz temelja.

– Evo konačno smo dočekali i taj dan. U srijedu u 8 sati ujutro gradonačelnik Grada Zagreba Milan Bandić otvorit će početak radova, a radi se o investiciji vrijednoj 21 milijun i 600 000 kuna plus PDV. Radit će se o projektu od 2356 kvadrata, koji uključuju dvoranu, prvi kat i drugi kat sa 8 učionica – istaknuo je Krešimir Kompesak, predsjednik VGČ Podsljeme.

Učenici ove područne škole trenutno pohađaju nastavu u Osnovnoj školi Markuševec. Prebacivanje učenika u novu zgradu očekuje se u listopadu iduće godine.

– Zaista imamo puno razloga za slavlje. Veselimo se da će uskoro započeti realizacija projekta gradnje nove područne škole Vidovec i da će na mjestu ove sadašnje škole koja je sagrađena još davne 1935. uskoro niknuti jedna nova suvremena škola. Trenutno imamo 148 učenika i djeca se izuzetno vesele – tvrdi Gordana Horvat, ravnateljica OŠ Markuševec.

Iz Vijeća gradske četvrti Podsljeme tvrde kako su bili pod stalnim pritiskom, ali da obnovu nije bilo moguće ranije realizirati.

– Tu je bilo mnogobrojnih izazova. Imali smo probleme oko imovinsko-pravnih poslova. Tu je i blizina potoka, preko kojeg se ulazi na dječje igralište, pa su se predlagale i druge lokacije za izgradnju škole. I kad vam se to oduži prođu 3,4 godine da niste ni svjesni, a vi praktički nemate ništa – navodi Kompesak.

Osim osnovne škole, obnavlja se i sama ulica Vidovec, koja će biti potpuno asfaltirana do zadnjeg kućnog broja 196.