Backo mini express otvorio svoja vrata tijekom školskih praznika

Muzej vlakića, Backo mini express, tijekom uskršnjih praznika ponovno otvara vrata svojim posjetiteljima, učenicima, njihovim roditeljima, ali i svima ostalima.

– Mi smo, s obzirom da su školski praznici, otvoreni cijeli sljedeći tjedan, i jučer smo bili otvoreni. Radimo, danas je petak, do sljedeće subote, svaki dan od 10 do 18 sati, rekao nam je Antun Urbić Backo, direktor Muzeja vlakića Backo mini express.

Na pruzi u svakom trenutku vozi 130 vlakova, a mogu se vidjeti i dva velika ranžirna kolodvora,

– Maketa je već sedam godina otvorena za posjetitelje, 12 godina radimo na njoj. Imamo je tu, gore i u podrumu. Imamo dosta detalja, kilometar i pol pruge, 150 kompozicija, imamo detalje na maketi, skijaši koji se spuštaju, ljudi koji hodaju preko semafora, auti koji voze u krug, lift koji vozi vlakove, zagrebački kolodvor, hrpu interesantnog sadržaja.

Posjećenost je velika, pogotovo subotom, dodaje Urbić. Više od polovine posjetitelja su strani turisti, a reakcije su odlične:

– Reakcija je ista i od stranih i od domaćih turista, svi su oduševljeni, nitko to nije očekivao. Oni koji dođu prvi put iznenađeni su s hrpom detalja koje vide. Naše zadovoljstvo je veliko.

Posebna je cijena za odrasle, za djecu, a moguće je kupiti i obiteljsku ulaznicu. Sve detalje možete pronaći na internetskim stranicama Backo mini expressa.