Koncert za pokojnog Ivicu Šerfezija u Lisinskom

Silvije Degen

Autor: Mustafa Topčagić 3/1/2010 19:27

-.-Croatia Records-.-Ivica ŠerfeziNa press konferenciji u Klubu Zagrepčana najavljen je koncert u spomen na ‘zlatnog dečka’ hrvatske estrade Ivicu Šerfezija, koji je umro prije šest godina.

Novinarima se prvi obratio član Glavnog odbora Kluba Zagrepčana, Ivan Lovreković, koji je bio dobar prijatelj popularnog Šerfe, inače njihova počasnog člana. Podsjetio se na divne dane druženja s njim, naglasivši da je on bio topao i jednostavan čovjek, unatoč tome što je bio velika zvijezda.

O legendarnom pjevaču nadahnuto je govorio  iosnivač Kluba Zagrepčana Silvije Degen, a malo se više u prošlost vratio Šerfezijev kolega i prijatelj Miro Ungar.

– Šerfa i ja, praktički, ista smo generacija. Zajedno smo počeli pjevati 1955. godine na plesnjacima u tadašnjem Brešću, u ulici Brešćenskog, kad smo molili da nas kao mlade dečke puste za mikrofon. Tri godine kasnije već smo imali zajedničke nastupe u tadašnjem Radničkom domu, kako se nekad zvao današnji klub Tvornica. Kasnije, kad smo oba postali popularni, pjevali smo na turnejama po Istočnoj Njemačkoj i Sovjetskom Savezu, ali on je ipak bio veća zvijezda od mene – pošteno je priznao Ungar, koji je s Šerfom volio igrati i tenis.

Na koncertu u Lisinskom, naravno, pjevat će i on, a najavio je i pjevače starije, srednje i mlađe generacije.

Prvo je spomenuo svoju bivšu suprugu Terezu Kesoviju, a potom druge izvođače. U Lisinskom će nastupiti: Kićo Slabinac, Vladimir Kočiš Zec, Boris Babarović, Marina Tomašević, Feminnem, Kraljevi ulice, Kvartet Gubec, Kvartet Melos, Josip Katalenić, ali i Jole. Ovaj zadnji, iako netipičan za Šerfinu glazbu, uvršten je zbog toga što je na svom albumu obradio njegovu pjesmu ‘Ksimeroni’. Revijskim orkestrom ravnat će Toni Eterović, koji je i glazbeni producent koncerta, a o izvršnoj produkciji brine Senad Pašić iz agencije AS.

‘Sjećanje na Ivicu Šerfezija’ održava se uz suglasnost njegove udovice Božice. Zbog zdravstvenih razloga na pozornici se neće naći Ljupka Dimitrovska, s kojom je Šerfezi najviše surađivao u karijeri, ali će biti u publici. Na koncert su, uz brojne uglednike, pozvani gradonačelnik Milan Bandić, te bivši i aktualni predsjednik Stipe Mesić i Ivo Josipović.