Kolodvor u Samoboru za početak samo autobusni

Krešo Beljak je nazočio potpisivanju ugovora novog autobusnog kolodvora u Samoboru

11/18/2009 12:00

Piše: Nevena Ilić

Krešo Beljak i čelnci grada Samobra zajedno s direktor Komunalca Marijanom Marunicom potpisali su u utorak ugovor s tvrtkom Hidroelektra niskogradnja o izgradnji novog autobusno-željezničkog kolodvora.

– Moram izraziti svoje veliko zadovoljstvo što je ova gradska vlast smogla hrabrosti i snage u ovo krizno vrijeme pokrenuti ovaj veliki projekt, koji je planiran još prije više od desetljeća i koji se pokušavao bezuspješno realizirati dugi niz godina. Iako je kriza, smatramo da ona mora biti poticaj i da će ovakvi projekti pridonijeti izlasku iz krize. Moram zahvaliti svim svojim suradnicima što su me podržali u ovoj ideji i mogu sa sigurnošću reći da će ova gradska vlast izgraditi novi kolodvor u Samoboru, koji će našem gradu dati novu dimenziju i koji će Samobor bespovratno pozitivno promijeniti za desetljeća koja dolaze – rekao je gradonačelnik Krešo Beljak.

Ustvrdio je da je ovo povijesni trenutak za Grad Samobor i njegovu budućnost, dodavši kako će kolodvor u svojoj prvoj fazi izgradnje biti autobusni.

Potpisivanju sporazuma bili su  nazočni i predstavnici stranaka vladajuće koalicije Marica Jelenić (HNS) i Tomislav Pađan (SDP) te predsjednik NO Komunalca Ivan Horvatinčić, kao i drugi predstavnici Komunalca te tvrtki koje su kolodvor projektirale, odnosno koje će nadzirati njegovu izgradnju.