Knjižnica grada Ivanić-Grad obilježila 145. obljetnicu

Davne 1877. godine osnovana je knjižnica u Ivanić-Gradu kao građanska čitaonica te je bila središnja kulturna ustanova u  Ivanić-Gradu. Danas gradska knjižnica kroz svoje usluge i aktivnosti ostvaruje osnovne zadaće nabavne knjižnice kao mjesnog obavijesnog središta.

Upravo je ove godine obilježene velika 145. godišnjica postojanja.

Knjižnica uspješno djeluje sve ovo vrijeme. U rujnu smo obilježili ovu veliku obljetnicu s jednom zanimljivom izložbom “Neustrašive žene,” sto žena koje su promijenile Hrvatsku. Ali zapravo, cijela ova godina je nama bila u obljetničkom sjaju kroz niz programa koje smo organizirali za djecu i odrasle – istaknula je Senka Kušar Bisić, ravnateljica GK Ivanić-Grad.

Izgled knjižnice je promijenjen na koju su djelatnici izuzetno ponosni. Prije dvije godine napravljena je kompletna renovacija prostora knjižnice koja je knjižnici dala sasvim novu vizuru. Ono što izuzetno imponira je to što i gosti koji dolaze u knjižnicu na razne tribine i slično prepoznaju dobru vibru koja vlada ovom starom-novom knjižnicom. Djelatnicima je upravo nit vodilja bila to da se u prostorima knjižnice svi dobro osjećaju.

Kako bi zadovoljili potrebe i želje svojih članova, djelatnici Gradske knjižnice Ivanić-Grad redovito obnavljaju i knjižničnu građu te se trenutno unutar knjižnice nalazi približno nalazi 50.000 primjeraka. Zahvaljujući sredstvima Grada i Ministarstva kulture i medija, a dakako i sredstvima Zagrebačke županije provodi se kontinuirana nabava novih naslova tokom cijele godine.

Kroz cijelu godinu u knjižnici se također organiziraju i brojne tribine, predstavljanja knjiga, a djelatnici se posebno trude dovesti autore i približiti im cjelokupnu književnu produkciju i zanimljive teme iz svih dijelova Hrvatske i šire. Na taj način i građanima Ivanić-Grada imaju mogućnost da prisustvuju zanimljivim događanjima i da ne moraju odlaziti van grada, odnosno da se prošire kulturna događanja Ivanić-Grada koji ima veliki potencijal da postane kulturno središte.

  • ČLANAK JE NAPISAN U SURADNJI SA ZAGREBAČKOM ŽUPANIJOM