Klub će se ugasiti zbog privatnih parcela

nk hrvatski leskovac

Autor: Ana Kranjčić 1/12/2012 9:47

Problem igrališta Nogometnog kluba “Hrvatski Leskovac” datira još iz 1981. godine. Naime, Grad ne daje dovoljno sredstava za održavanje navedenog objekta, a poteškoće u održavanju istog stvaraju privatne parcele na koje se igralište moralo proširiti kako bi se sportski sadržaji mogli odvijati u normalnim uvjetima.

 – Mi konstantno pokušavamo da se kompletira nogometno igralište, da dobije normalne gabarite i da se može normalno odvijati sportski sadržaj na tom igralištu. Da bi to napravili morali smo proširiti igralište za 6 metara i iznajmiti na 5 godina od gospođe Abraham komad zemlje, uz garanciju Grada da ćemo u roku pet godina uspjeti riješiti taj problem. Međutim, mi u pet godina nismo uspjeli riješiti taj problem i sad je situacija takva da ona traži da se zemlja vrati u prvobitno stanje, tih 6 metraa po dužini, da joj vratimo nazad i da ona počne uživati tu zemlju – kazao je Miroslav Dukić, tajnik NK Hrvatski Leskovac.

-.-Stjepan Marković-.-U Gradskoj upravi obećavaju pomoć klubuIz Gradske uprave su imali čvrsta obećanja da će navedeni problem biti sređen. Ukoliko se problem ne riješi bit će prisiljeni jednostavno ugasiti nogometni klub, zbog nedostatka uvjeta za daljnja natjecanja. 

 – Predložili smo ispred nogometnog kluba Gradskom uredu, pošto znamo da nema novaca, da se navedene parcele zamjene za gradilišta koja postoje u vlasništvu Grada i to već godinu dana stoji u Gradskim uredima na rješavanju i nema konkretnih naznaka da će se nešto riješiti, da se ide kraju tog postupka – nastavlja Dukić.

Prisiljeni na dobrovoljni rad

Unatoč pravnim poteškoćama, rezultati kluba su odlični. U nogometnom klubu Hrvatski Leskovac djeluje 6 selekcija i veteranska selekcija, dakle, ukupno oko 150 igrača je uključeno u njegov rad. Trenutno se klub natječe u Prvoj zagrebačkoj ligi. Međutm, javlja se i problem s održavanjem samog igrališta.

 – Ne dobivamo dovoljno sredstava da bi se objekt mogao normalno održavati nego smo prisiljeni i dobrovoljnim radom i traženjem sponzora po selu, moljakanjem navući sredstva da bi to igralište bilo normalno i da bi bilo u funkciji za natjecanje. Realno bi trebalo negdje između 6 i 7 tisuća kuna da bi se pokrili svi troškovi, počevši od košenja trave, grijanja, struje i čovjeka koji bi konstantno bio tu na održavanju. Sada Grad daje između 2 500 do 3 000 kuna mjesečno, s tim da nas uvijek zakinu za one dvije dvanaestine na kraju godine tako da nam praktički daju deset rata, ne daju nam kompletna sredstav koja pripadaju ovom igralištu – tvrdi Dukić.

Ovakvi klubovi su potrebni mladim sportašima

U Zagrebačkom sportskom savezu nije dobro riješen odnos prema malim klubovima, smatra naš sugovornik, te navodi kako bi trebalo cjelokupan amaterski sport u gradu staviti pod jedno okrilje dok bi se profesionalni sport trebao staviti na drugu stranu. Tamo gdje se okupljaju djeca nužno je pružanje boljih uvjeta te mogućnosti za rad i razvijanje mladih sportaša.

Ukoliko i vi imate pitanja za gradske ili druge institucije, svakako se javite u emisiju Zagrebancija na Jabuci TV svaki radni dan u 19.05 sati.