Kiša potpuno potopila prostor udruge Mali zmaj: “Djecu smo evakuirali preko stolova”

Cijelo skladište humanitarne pomoći je pod vodom.

Foto: Mali zmaj

Kiša je potopila Zagreb pa tako i prostor udruge Mali zmaj u Našičkoj ulici 3 na Jarunu. Kako kažu, cijelo skladište humanitarne pomoći, plesna dvorana i igraonica su potpuno pod vodom.

Foto: Mali zmaj

“Šteta je neopisiva i kad vatrogasci odu (ako uopće dođu) morat ćemo sve ispočetka. Ne mogu vam opisati kako se sad osjećamo. Koliko puta smo već prijavljivali poplave i koliko puta su vlasnici zgrade, vlasnici prostora i Vodoopskrba i odvodnja imali priliku riješiti stvar, ali nitko nije učinio ništa. Šteta je ogromna, ali nikog za to nije briga. Mi se sami iz ovog ne možemo izvuci i pitanje je kad ćemo moći ponovo nastaviti s radom”, napisali su na svojoj Facebook stranici.

Zbog toga ovaj tjedan, a možda i duže, neće moći preuzimati donacije građana koji pomažu siromašnoj i nezbrinutoj djeci.

“Djecu smo doslovno evakuirali preko stolova i dodavali ih jedan drugome da ih izvučemo iz potopljene igraonice”, dodali su.

Svi koji žele pomoći, mogu uzeti mokre stvari kod sebe da ih posuše, a trebat će i isušivače prostora. Dobrovoljci se mogu javiti putem Facebook stranice udruge Mali zmaj.

Foto: Mali zmaj