Kazneni postupak protiv bivšeg direktora Čistoće

Marko Melčić

Autor: 2/28/2011 16:19

Na Županijskom sudu otvoren je kazneni postupak protiv Marka Melčića, bivšeg voditelja Holdingove podružnice Čistoća. Melčića se sumnjiči da je nesavjesnim poslovanjem oštetio tu tvrtku za pola milijuna kuna.

-.-Zvonimira Ivanišević/ Zagrebancija-.-Smeće se u Sesvetama i Botnicu odvozilo dva puta više nego što se naplaćivaloIako je Melčić u početku bio demantirao da ga policija istražuje nakon završenih predistražnih radnji policija je slučaj proslijedila dalje na Županijsko državno odvjetništvo (ŽDO).

Istražni sudac počeo ispitivati svjedoke

ŽDO je nakon pregledavanja materijal ustvrdilo da ima elemenata za kazneni progon te je naložilo istražno sudcu da otvori kazneni postupak. Kako doznajemo u ponedjeljak su na županijskom sudu bili pozvani svjedoci kako bi dali iskaz čime se potvrđuje da je kazneni postupak u tijeku.

Nakon što istražni sudac završi ispitivanje svjedoka on predmet prosljeđuje na sud te kreće se sa postupkom suđenja.

Melčića se optužuje da je naložio da se smeće u naseljima Sesvete i Botinec odvozi dva puta tjedno iako je račun bio fakturiran za  jedan odvoz jednom tjednom. Ovom odlukom Čistoći je prouzročen gubitak od pola milijuna kuna.

Ukoliko ga sud proglasi krivim Melčić bi mogao dobiti do pet godina zatvora.