Kazalište Trešnja: Djeca pomažu djeci – akcija za prikupljanje pomoći djeci iz Ukrajine

Kazalište Trešnja pokreće akciju prikupljanja humanitarne pomoći za djecu iz Ukrajine kojom se, osim prikupljanja potrepština, želi potaknuti našu djecu od naranije dobi da sa svojim roditeljima pokažu veliko srce i pomognu onima kojima je to najpotrebnije

N4207

Zagrebačko Gradsko kazalište Trešnja poziva sve zainteresirane, osobito svoje posjetitelje – roditelje s djecom, da se uključe u humanitarnu akciju Djeca pomažu djeci, čiji je cilj prikupljanje pomoći za djecu iz Ukrajine koja borave na području Hrvatske, a koja su preko noći ostala bez svega što im je poznato, a što im ulijeva mir kao preduvjet za zdravo i bezbrižno djetinjstvo.

„Pozivamo roditelje da se odazovu ovoj akciji i potaknu svoju djecu da pomognu djeci koju
više ne muče dječje brige, već nažalost brige odraslih ljudi. Ohrabrujemo roditelje da napišu pismo s nekom pozitivnom porukom djeci kojoj doniraju potrepštine. Na taj će način njihovo dijete dobiti dojam da osobno pomaže nekom kome je to prijeko potrebno i samim time razviti osjećaj suosjećanja i brige prema drugome.“, rekla je Ana Fatović, voditeljica
marketinga u Trešnji.

U suradnji s Crvenim križom donosimo popis potrepština za djecu koje možete svaki radni
dan od 9 do 16 sati dostaviti u kazalište Trešnja, subotom od 15 do 17 sati te nedjeljom od 9 do 11 sati: higijenske vlažne maramice, pelene za bebe, ulošci za mame, papirnate maramice, donje rublje za djecu svih uzrasta (novo, nenošeno), čarapice za djecu svih uzrasta (novo, nenošeno), dječja četkice za zube, dječja pasta za zube.

„Kada smo osmišljavali projekt probali smo zamisliti da imamo svega par sati za
spakirati cijeli svoj život jer moramo napustiti svoje domove i što sve ne bismo uspjeli ponijeli na taj neizvjestan put. Prema tome, ali i prema preporukama Crvenog križa, napravili smo popis potrepština koje su najpotrebnije djeci i njihovim roditeljima koji se nalaze u prihvatnim centrima te smo izradili kutiju koju smo postavili na vidljivo mjesto u Trešnji“, istaknula je Fatović.

Sve prikupljene potrepštine bit će dostavljene djeci i njihovim majkama koje borave na
području Republike Hrvatske. Pakete možete dostaviti od petka 11. ožujka do 11. travnja 2022. u kazalište Trešnja.