Katedrala bila premala da primi sve vjernike

Autor:: Filip Kordić 12/25/2009 11:56

-.-Davor Hranjec-.-Zagrebačka katedrala sinoć je  bila premala kako bi primila sve vjernike koji su željeli doći na polnoćku. Velika gužva ispred katedrale krenula se formirati već sat vremena prije početka mise.

Na sreću temperatura zraka je bila daleko iznad zimskih prosjeka i iznosila je proljetnih 14 stupnjeva, tako da je bilo ugodno stajati vani. Prije početka mise iz katedrale su dopirale božićne pjesme ´Tiha noć´ , ´Oj, pastiri´ i ´Kyrie Eleison´.

Veliki broj tjelohranitelja sa ´bubama´ u ušima nagovještao je da na polnoćku dolaze političari iz državnoga vrha. Ove godine Božićnu polnoćku pohodili su predsjednica vlade Jadranka Kosor, potpredsjednik sabora Vladimir Šeks i nezavisni predsjednički kandidat Milan Bandić.

Nadbiskup zagrebački kardinal Josip Bozanić predvodio je Božićnu polnoćku poručivši vjernicima da je ´Krist, svojim rođenjem, došao pomoći da iznova krenemo putem pravednosti, istinskog dobra i potpunog poštivanja Božjih zapovjedi´. Kardinal se osvrnuo i na tešku gospodarsku situaciju rekavši da `kršćanin usprkos teškoćama živi u nadi´.

– ´Ova sveta božićna noć poručuje nam da usprkos poteškoćama, naporima, trpljenjima i strahotama sadašnjega vremena, kršćanin živi iz nade, iz osjećaja Božje blizine, koju noćas pronalazimo u jaslicama´ – poručio je kardinal Bozanić čestitajući vjernicima Božić.

>> POGLEDAJTE FOTOGALERIJU POLNOĆKE U KATEDRALI