Joško Klisović: SDP će podržati proračun za 2022.

Ukupni proračun je za 1,1 milijardu kuna veći u odnosu na rebalans proračuna za 2021.

Foto: PrtScr OTV

Zagrebački gradonačelnik Tomislav Tomašević danas je predstavio proračun Grada Zagreba za 2022. godinu. Zanimljivo je da su na press konferenciju bili pozvani samo neki mediji, dok primjerice lokalni OTV nije dobio službeni poziv.

– Proračun za iduću godinu koji će se sutra naći pred zastupnicima Skupštine Grada Zagreba i biti dostupan građanima je prije svega stabilizacijski. Konsolidacija gradskih financija ostaje prioritetan zadatak ove gradske uprave, uz snažno intenziviranje svih aktivnosti u obnovi od potresa, prije svega zgrada javnih namjena kao što su škole i kulturne ustanove, te ostvarenje zelenih i pravednih ciljeva – stoji u priopćenju Grada.

Među prioritetima razvojnih stavki proračuna, iz Gradske uprave naveli su prije svega poslijepotresnu konstrukcijsku obnovu u vrijednosti 287 milijuna kuna, projekt cestovne denivelacije na Slavonskoj aveniji na Žitnjaku vrijedan 90 milijuna kuna, izgradnju i otvaranje četiri nova dječja vrtića, vrijedne ukupno 67 milijuna, te jačanje programa stipendija od 48 milijuna kuna.

SDP će podržati proračun 

– Proračun je veći, ali u njemu su i svi oni dugovi koji se moraju platiti. Financijska situacija u gradu izuzetno je teška, proučit ćemo svaku stavku – rekao je predsjednik Gradske skupštine Grada Zagreba Joško Klisović te najavio da će klub zastupnika SDP-a kao koalicijski partner uložiti amandmane na proračun.