Josipović odlikovao Rađenovića, Miljuša i Tomašić

Predsjednik Josipović s dobitinicima odličja za borbu protiv korupcije

Autor: 12/9/2010 17:56

Predsjednik Ivo Josipović dodijelio je odlikovanja Ruži Tomašić, Dušanu Miljušu i Igoru Rađenoviću za doprinos u borbi protiv korupcije i organiziranog kriminala. Odlikovani su Redom Stjepana Radića.
Josipović je kazao kako su bivša saborska zastupnica Ruža Tomašić, novinar Jutarnjeg lista Dušan Miljuš i bivši direktor Zagrebačkih cesta Igor Rađenović su reagirali nakon otkrivanja korupcije i organiziranog kriminala u svojim sredinama.

-.-Ured predsjednika-.-Predsjednik Josipović s dobitinicima odličja za borbu protiv korupcije– Oni su nakon otkrivanja upozorili nadležna tijela o svojim saznanjima, a kasnije s njima upoznali i javnost te time doveli svoje živote u opasnost – kazao je Josipović.

Kao primjer naveo je da su Miljuš i Rađenović zato pretučeni.

– Oni zaslužuju naše poštovanje i moramo im biti zahvalni na činu koji su napravili i na poruci koja je vrlo jasna, a to je da korupcija i organizirani kriminal neće imati prođu u Hrvatskoj – kazao je Josipović.

On je naglasio kako je Hrvatska još daleko od pobjede nad korupcijom i organiziranim kriminalom koje je nazvao najvećim zlom.

U ime odlikovanih obratio se Miljuš rekavši da ovo odlikovanje pokazuje kako njihov rad nije bio uzaludan. Naglasio je kako primjeri Ruže Tomašić i Igora Rađenovića pokazuju da i političari koji žele mogu se boriti protiv korupcije i djelovati isključivo na dobrobit građana.

Miljuš je pozvao novinare da svojim radom pridonesu borbi protiv korupcije ali i upozorio na činjenicu da su novinari često žrtve napada i prijetnji zbog svog rada. Istaknuo je da je samo ove godine u Hrvatskoj zabilježeno preko 50 takvih slučajeva.

Rađenović je kazao kako mu je iznimna čast primiti orden od osobe kakav je predsjednik Josipović. Istaknuo je da svatko u svom području treba doprinijeti borbi protiv korupcije.

Ruža Tomašić je primljeni orden posvetila svima na Korčuli koji su trpjeli zbog preprodaje droge te izrazila nadu da će ova nagrada potaknuti i druge u nastavak borbe protiv organiziranog kriminala.