Jesu li u Gradskoj upravi napokon shvatili da je lišće nužno maknuti s ulica?

- Moram priznati da sam se jutros prilično iznenadio kada sam izlazeći iz svoje zgrade vidio desetak djelatnika Čistoće u novim, žutim uniformama kako lopatama prikupljaju mokro lišće s ulice - ovako je svoju priču započeo stanovnik zagrebačkog naselja Travno.

FOTO: Čitatelj Zagrebancije

Na današnji je dan rođen engleski znanstvenik i prirodoslovac, Charles Darwin, autor djela Postanak vrsta. Možda su u našoj Gradskoj upravi ipak evoluirali pa shvatili da je potrebno pokupiti lišće s ulica.

Moram priznati da sam se jutros prilično iznenadio kada sam izlazeći iz svoje zgrade vidio desetak djelatnika Čistoće u novim, žutim uniformama kako lopatama prikupljaju mokro lišće s ulice. Ne znam koji je bio poticaj da se toliko djelatnika pošalje u Travno, ali bolje ikad nego nikad! Naravno da bi Uprava Zagrebačkog holdinga mogla promišljati o tome da je lakše pokupiti suho, a ne mokro lišće, no s obzirom na to da je bila riječ o jako mladim djelatnicima, što me isto tako iznenadilo, možda u Holdingu brinu zbog pretjeranog korištenja mobilnih telefona, a premalo kretanja, pa smatraju da je djelatnicima bolje tovariti teško lišće kako bi usput mogli vježbati.

FOTO: Čitatelj Zagrebancije

Jedan je djelatnik imao čak puhalicu za lišće čiju funkciju nisam shvatio s obzirom na to da je teško i zamisliti da se mokro lišće može otpuhati.

FOTO: Čitatelj Zagrebancije

Možemo li iz ovog svega zaključiti da je ipak došlo do promjene u razmišljanju da lišće ne može ostati cijelu godinu na cesti jer predstavlja opasnost za pješake i vozila, već ga je nužno ukloniti na vrijeme, a to je kad ono padne krajem jeseni ili početkom zime. Mi stanovnici Travnog i ostalih okolnih naselja godinama osjećamo smrad s Jakuševca, naročito od kada se u kompostanu odlaže komunalni otpad, a ne lišće i granje.

Znam da slika govori više od 1.000 riječi, ali namjerno nisam fotografirao djelatnike Čistoće da ne ispadne da im se rugamo.