‘Jesi ozdravio? Hoćeš nam urediti vrtić?’ – vrtićanci pitanjima dočekali Milana Bandića

Šarolikim su pitanjima mališani vrtićke dobi dočekali gradonačelnika Grada Zagreba Milana Bandića, čime su na već tradicionalni način po 21. put obilježili Dane dječjih vrtića. Čelnik metropole spremno je odgovarao na sva pitanja koja su ih zanimala i još jednom podsjetio na najbolje uvjete za djecu predškolskog uzrasta koje Zagreb nudi.

– Najbolji vrtići, najbolje tete, najbolji uvjeti i najveća briga o djeci predškolskog uzrasta. Cijena vrtića je inače 1900 kuna, 58 posto njih ne plaća ništa, a 42 posto plaća od 200 do 400 kuna, ovisi o prihodu. Nitko nema takve uvjete – istaknuo je Milan Bandić.

Demografska slika Zagreba ipak je nešto bolja u odnosu na Hrvatsku.

– Jedini smo grad u Hrvatskoj koji bilježi u posljednje dvije godine pozitivni prirodni prirast, a to je preduvjet opstanka Lijepe naše. Bez toga nema ništa! Djeca su budućnost našeg grada i naše zemlje – poručio je Bandić.

Dani dječjih vrtića Grada Zagreba ove se godine održavaju od 2. do 14. svibnja. Završno događanje bit će u nedjelju 14. svibnja na Bundeku od 10 do 13 sati, u okviru kojega je predviđeno druženje i sportske igre djece, roditelja i odgojitelja, niz edukativnih i zabavnih aktivnosti, a najuspješnije vrtićke ekipe očekuju bogate nagrade.