Jelušić bio kod Čovića: Ukidaju besplatni prijevoz

Zajedno i u kinu: Zoran Milanović i Ivo Jelušić

Autor: Sanjin Španović 5/20/2010 1:15

Samo dan nakon što je umjesto Milana Bandića izabran za predsjednika Skupštine Zagrebačkog holdinga, dogradonačelnik Ivo Jelušić posjetio je svog kolegu Ivu Čovića, predsjednika Uprave Holdinga. U Holdingu su razgovarali o tekućim pitanjima i kako dalje u krizi voditi najveću tvrtku u gradu.

Roditelji će plaćati vrtiće, a studenti i đaci vožnju ZET-om

Kako doznajemo, Jelušić je Čoviću na sastanku iznio svoje ideje oko vođenja tvrtke. Tako će između ostalog, kako bi se riješio ogromni minus u kojem se Holding nalazi, đacima i studentima uskoro biti ukinut besplatni prijevoz ZET-om. Osim toga plan je da se počnu i naplaćivati i pohađanje javnih vrtića.

Ove prijedloge Jelušić je inače neizravno istaknuo u svom programu kao dio predizborne kampanje za šefa gradskog SDP-a, a sada se prvi puta iznose na točnim primjerima.

“Netko mora reći građanima da novaca nema”

No, osim Jelušića ove ideje podržavaju gotovo svi SDP-ovci u Gradskoj skupštini.

-.-Marko Prpić/PIXSELL-.-Ivo Čović, predsjednik Uprave Holdinga– Netko mora reći građanima da novaca nema i da moraju svi jednako dati obol kako bi doveli stvar u red. Ne razmišljamo jesu li te odluke popularne ili ne, već jesu li dobre ili ne – rekao nam je jedan SDP-ovac koji je dodao kako su ti potezi koji se očekuju dokaz da oni “neće biti populisti već odgovorni političari”.

– Zbog toga nećemo ukidati besplatni prijevoz umirovljenicima i ostalima koji su zaista socijalno pitanje ovog grada – dodao je naš sugovornik.

Ivu Jelušića i Ivu Čovića jučer smo susreli ispred Holdinga. Potvrdili su nam da u slučaju da zaista, kako se priča u kuloarima, Trgovački sud odbije upis promjena u sudski registar jer ih nije potpisao Bandić, već Milan Martinac, zamjenik predsjednika Skupštine Holdinga, potpisat će ih Ivo Jelušić.

Važno je u Holdingu se zvati Ivo

Za kraj zanimljivo je napomenuti kako je u Holdingu očito in zvati se Ivo. Osim Jelušića i Čovića i predsjednik Nadzornog odbora nosi to ime. Riječ je o profesoru Ivi Družiću.